Fotballpøbler i masseslagsmål på Torshov

Sloss med balltre, askebegre og stoler. 12 personer pågrepet.

ANHOLDT: 12 personer er anholdt av politiet etter at casuals fra Vålerenga og Fredrikstad barket sammen. Foto: Harald S. Klungtveit
ANHOLDT: 12 personer er anholdt av politiet etter at casuals fra Vålerenga og Fredrikstad barket sammen. Foto: Harald S. KlungtveitVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagladet.no): Fotballpøbler, såkalte casuals barket i ettermiddag sammen i masseslagsmål i Oslo.

Bråket ble meldt til politiet klokken 15.05.

- Det er fotballsupportere som ikke er venner. Meldingen gikk på at det var mellom 40-50 stykker, opplyste operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistikt til Dagbladet.

Ifølge politiet hadde flere av dem som deltok i slåsskampen balltrær. Det ble også kastet stoler.

12 anholdt
16. mai er fotballnorges store kampdag, og i ettermiddag møtes Vålerenga og Fredrikstad til dyst. Det var casuels fra disse lagene som slåss  på Torshov i Oslo.

Politiet har nå kontroll over situasjonen.

- 12 personer er nå anholdt. En mann blør fra et kutt i hodet. Han er ansett som lettere skadd, opplyser innsatsleder Tore Barstad.

Bråket skal ha startet på kafé Oskar Bråthens uteservering.

- En gjeng på ca. 20 stykker kom nedover Sandakerveien i vanlige klær. Plutselig kastet en av dem et askebeger mot en gruppe menn som satt på uteserveringen. Da smalt det. De to gjengene startet å slåss, noen havnet i bakken, og det føyk askebeger og glass fra begge kanter, sier et øyenvitne til Dagbladet.

- Et askebeger hold på å treffe en baby, sier han oppgitt.

- Så dramatisk ut
Et annet øyenvitne forteller at slåssingen fortsatte utenfor Torshov Torg.

- Torshov Torg er nærbutikken vår. Det var masse familier med små barn der. Hvis de først skal slåss så synes jeg de kan dra et sted hvor det ikke er andre mennesker, sier en av naboene til Dagbladet.no

- Vi fikk flere 112-meldinger. Det så nok ganske dramatisk ut, men det er ikke meldt om noen alvorlig skader, sier påtroppende operasjonsleder Kjell Hjulstad.

De pågrepne kan i tillegg til en tur i arresten, vente seg bøter for ordensforstyrrelse.