Fotballprofil narko- og bedrageritiltalt: - Jeg har ødelagt mesteparten av livet med poker og spilling

- Etter fotballen har det bare gått nedover, sier den tidligere eliteseriespilleren i 20-åra, som nå er tiltalt for flere straffbare forhold.

FORSVARER: Advokat Petter Sogstad Grannes forsvarer den tidligere fotballspilleren. Mannen i 20-åra erkjenner ikke straffskyld for det alvorligste punktet i tilfellet, nemlig grovt bedrageri av telefonselskapet Telia. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
FORSVARER: Advokat Petter Sogstad Grannes forsvarer den tidligere fotballspilleren. Mannen i 20-åra erkjenner ikke straffskyld for det alvorligste punktet i tilfellet, nemlig grovt bedrageri av telefonselskapet Telia. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En tidligere fotballspiller i Eliteserien møter i dag i Oslo tingrett tiltalt for en rekke straffbare forhold.

Mannen i 20-åra er tiltalt for grovt bedrageri, oppbevaring av narkotika, utelivsbråk og kjøring uten førerkort.

Mannen har spilt i en toppklubb i Norge, og ble betegnet som et stort talent. I retten forteller han at han nå verken har arbeid eller inntekt.

- Gambling ødela

Forholdene det dreier seg om strekker seg fra november i 2014 og fram til mars i år. De groveste tilfellene i tiltalen gjelder omfattende bedrageri mot teleselskapet Telia - til en samlet verdi av 508 975 kroner mellom mai og august 2016 - noe han nekter straffskyld for.

Men det første tilfellet går altså helt tilbake til 2014, da han ble stoppet i farens Mazda på St. Hanshaugen med en kompis som passasjer. Fotballspilleren hadde ikke førerkort.

- Dette var i perioden med en gang fotballen var ferdig. Jeg har holdt på med gambling hele livet, noe som ødela for fotballen. Da hadde jeg narkotika, bilen til pappa og stakk av gårde, sier mannen.

I bilen fant politiet hundre tabletter som inneholdt det narkotiske virkestoffet diazepam og 0,75 gram kokain, sier politiadvokat Mia Marie Nordhagen. Mannen erkjent straffskyld for forholdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer