Fotballsjefen

Navn: Karen Espelund Alder: 38 år Yrke: Generalsekretær i NFF

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Noen av fotballgutta på apebergene tror sikkert det er en dårlig spøk, men når vi snart skriver 1. april, har et kvinnfolk overtatt jobben som generalsekretær i Norges Fotballforbund. Det er altså ikke forbundet for damefotball det her er snakk om, men den store fotballorganisasjonen som holder orden på alt som er av fotball her i landet, for både kvinner og menn.

- Fotball er faktisk den største kvinneidretten i Norge, påpeker Karen Espelund, til nå visepresident i NFF og Trygve Bornøs etterfølger i den innflytelsesrike jobben som generalsekretær. Hun er den første kvinnen i denne toppjobben. Denne uka pakker hun kofferter og esker og setter kursen sørover, etter en periode som leder for bystyresekretariatet i hjembyen Trondheim.

Datteren av NTNU-professor Arne Espelund vokste opp i et svært folkedansinteressert miljø, og fotball ble ungdomsopprøret hennes. Karen drev med internasjonal folkedans til hun var 14 år gammel. Da snørte hun fotballskoene og satset for fullt.

På Nardo, der familien bodde, var det ingen fotballklubb, og Rosenborg var for gutta, så Karen meldte seg inn i Trondheims-Ørn, der hun fikk med seg noen uoffisielle norgesmesterskap som fotballspiller. Hun har også vært fast gjest på Lerkendal, og selv om en generalsekretær i NFF selvsagt er nøytral, kan du presse henne til å innrømme at RBK har en spesiell plass i hjertet hennes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer