Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fotballspiller (25) fraktet tabletter og penger og tok imot bestilling på dop

Dømt til ett år og seks måneders fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 25-åringen er en nøkkelspiller for en tradisjonsrik norsk klubb som kommende sesong spiller i 2. divisjon i Norge.

Han møtte i retten i desember, tiltalt etter straffelovens paragraf 162, for grov narkokriminalitet.

Ifølge dommen har fotballspilleren fraktet dop og penger for oppdragsgivere. Kunder skal også ha ringt direkte til 25-åringen for å bestille.

Det dreier seg ifølge dommen om «10 000-12 000 tabletter av dels Rivotril, dels inneholdende diazepam, ca 30 000 tabletter inneholdende diazepam og ca 4700 tabletter Rivotril».

25-åringen tilsto i retten, og erkjente straffskyld.

Ville ha fotball-rabatt 25-åringen har spilt fotball på høyt nivå siden han var 16-17 år gammel.

Retten har lagt til grunn at 25-åringen har forstått at han var del av et nettverk som omsatte narkotika, og at han har gjort dette med forsett.

Mannens forsvarer påpekte i retten at 25-åringen er en godt kjent i byen han bor som profesjonell fotballspiller, og at fengselsstraff ville ramme ham spesielt hardt.

Innrømmet Dette valgte retten ikke å ta hensyn til:

«At han på grunn av sin posisjon som fotballspiller på X vil få mer oppmerksomhet i blant annet media er (ikke) et tilstrekkelig tungtveiende hensyn», skriver retten i sin begrunnelse for straffen på halvannet års fengsel.

25-åringen fikk imidlertid strafferabatt for å ha innrømmet forholdet.