Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fotballspiller slo ned dommeren - på kafé

En fotballspiller ble så forbannet etter å ha fått rødt kort i en kamp, at han valgte å slå ned dommeren på et utested.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballdommeren fra Lofoten anmeldte spilleren fra Vestvågøy etter han ble slått ned på utestedet Titanic på Gravdal. Forløpet til hendelsen skal ha vært at dommeren ga spilleren rødt kort i en av de siste høstkampene.

Hevngjerrig spiller

-  Det var denne hendelsen han refererte til, da han oppsøkte meg, sier dommeren til Lofotposten.

Han ble sendt i røntgen etter det ubehagelige møtet med spilleren.

-  Jeg har dømt siden jeg var 15 år, og aldri opplevd noe liknende tidligere. Det var ikke moro, sier dommeren, som ikke vil stå fram med navn.

Han er ikke blitt skremt etter episoden, og sier til Dagbladet at han ikke ønsker så mye oppmerksomhet rundt saken.

Misfornøyd spiller

Det er ikke mer enn halvannet år siden fotballdommer Bengt Are Pettersen ble slått ned med knyttet neve i pølsekø utenfor et gatekjøkken på Stokmarknes. En spiller var tydelig misfornøyd med at Pettersen hadde gitt han rødt kort i en kamp ett år tidligere.

Fotballkretsen sendte saken til Norges Fotballforbund, som valgte ikke å stenge spilleren ute. Siden det hadde gått så lang tid fra utvisningen fant sted til dommeren ble slått ned, fant forbundet det vanskelig å bevise noen sammenheng. Også denne saken ble anmeldt til politiet.

Leder for dommerkomiteen i Hålogaland Fotballkrets Frode Nilsen sier til Lofotposten at saken ikke vil bli tatt opp til behandling i fotballkretsen, all den tid den er anmeldt.

-  Det er som regel vanskelig å bevise at det er en sammenheng mellom utvisningen og voldsepisoden. Så snart saken er ferdig etterforsket av politiet, vil det være en sak for fotballforbundet å se på. Det er veldig synd at slikt skjer. Det er ikke bra for rekrutteringen av nye dommere, sier Nilsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media