Fotballspilleren ble anklaget for brutalt overgrep mot funksjonshemmet barn. Lokalsamfunnet raser etter at han slapp fengsel

Avgjørelsen vekker harme blant flere.

SMÅBY: Den lille byen Dietrich har blitt sterkt preget av hendelsen i 2015. Her den videregående skolen på stedet. Foto: Google Maps
SMÅBY: Den lille byen Dietrich har blitt sterkt preget av hendelsen i 2015. Her den videregående skolen på stedet. Foto: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Året var oktober 2015 i garderoben på den videregående skolen i den bittelille bygda Dietrich i delstaten Idaho nordvest i USA.

På det lille stedet med drøyt 300 innbyggere er skolens fotballag et viktig samlingspunkt, men det som skjedde i garderoben denne dagen, har endret plassen siden.

Ifølge dommen mot en 19 år gammel mann skal han og to av hans lagkamerater og medelever ha gått til angrep på en utviklingshemmet afroamerikansk lagkamerat etter en fotballtrening. Under hendelsen skal en av lagkameratene ha dyttet en kleshenger opp i guttens anus, før den dømte 19-åringen sparket kleshengeren enda lenger opp.

Forrige uke ble en 19 år gammel mann, omtalt som skolens fotballstjerne, dømt for grov kroppsskade mot et barn. 19-åringen fikk prøvetid på tre år og 300 timers samfunnstjeneste. Dommen mot mannen kan også fjernes på et seinere tidspunkt, skriver Idaho Statesman. Tiltalen mot de to andre elevene er unntatt offentligheten fordi de er under 18 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer