Palestinere og israelske sikkerhetstyrker i sammenstøt i Betlehem. Foto: Musa al-Shaer / AFP Photo / NTB Scanpix
Palestinere og israelske sikkerhetstyrker i sammenstøt i Betlehem. Foto: Musa al-Shaer / AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

- Fotballstadion i Gaza by rammet av minst ti luftangrep

Ni personer drept i Gaza i dag, melder Helsedepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Foteballstadion Al-Yarmouk i Gaza by har blitt rammet av minst ti israelske luftangrep, melder Al Jazeera. Stadion ligger kun 100 meter fra Al Jazeeras lokaler i byen. Andre melder rakettene ikke traff selve stadion, men rett ved siden av.

Fem personer er drept i angrepene. Totalt er i personer drept i dag, og 146 totalt, opplyser Helsedepartementet i en uttalelse.

Al Jazeera melder også at Iran har sendt militær hjelp til Hamas i Gaza.

- Palestinerne vil gi et «strengt svar» på israelernes aggresjon, sier talsmann for parlamentet, Ali Larijani, ifølge ICANA.ir.

21 skadde I mellomtiden har antallet skadde etter at en buss eksploderte i Tel Aviv blitt oppgradert til 21. En er alvorlig skadd, mens to har moderate skader.

- En bombe har eksplodert i Tel Aviv sentrum. Det dreier seg om et terrorangrep. De fleste rammede har pådratt seg mindre skader, opplyser statsminister Benjamin Netanyahus talsmann Ofir Gendelman.

- Hamas velsigner angrepet i Tel Aviv og ser det som et naturlig svar på de israelske massakrene i Gaza, sier den palestinske organisasjonens talsmann Sami Abu Suhri.

En person ble en halv time etter eksplosjonen pågrepet, men løslatt igjen etter kort tid.

- Jeg mottok budskapet om terrorangrepet mot en buss i Tel Aviv i dag med sjokk og avsky. jeg fordømmer på det sterkeste denne terrorhandlingen, sier utenriksminister Espen Barth Eide i en pressemelding.

Våpenhvile USAs utenriksminister, Hillary Clinton, ankom Israel sent i går kveld.

- USA vil i løpet av de nærmeste dagene jobbe sammen med våre partnere her i Israel og i de nærliggende områdene, for å komme fram til en løsning som sikrer det israelske folk, forbedrer levekårene til folk i Gaza og gjør at vi kan nærme oss fred i hele regionen, sa Clinton.

Angrepene mot Gaza fortsatte gjennom natta, og Clinton fastholdt imidlertid at USA fullt ut støtter Israels «rett til å forsvare seg».

- Krigsforbrytelser Tirsdag erklærte Ayman Taha, talsmann for Hamas, at en våpenhvile ville trå i kraft klokka 23 samme kveld. Dette skjedde imidlertid ikke, og Hamas hevdet grunnen var at israelske myndigheter ikke responderte på forslaget.

- Den israelske siden har ikke svart ennå, så vi holder ikke en pressekonferanse i kveld, men venter til i morgen, sa Izzat Risheq, som er høyt oppe i Hamas, tirsdag kveld.

SAMMENSTØT: Palestinere løper i dekning i byen Nablus etter å ha kastet stein mot israelske sikkerhetsstyrker. Foto: Jaafar Ashtiyeh / AFP Photo / NTB Scanpic
SAMMENSTØT: Palestinere løper i dekning i byen Nablus etter å ha kastet stein mot israelske sikkerhetsstyrker. Foto: Jaafar Ashtiyeh / AFP Photo / NTB Scanpic Vis mer

Generalsekretær i Den arabiske liga, Nabil el-Araby, sier luftangrepene mot Gaza «utvikler seg til krigsforbrytelser og menneskerettighetforbrytelser».

- Gaza er et okkupert territorium og motstand mot okkupasjonen er legitim, sier el-Araby til Al Jazeera.

21 SKADD: Israelsk politi gjør undersøkelser etter at en buss eksploderte i Tel Aviv i dag. 21 personer ble skadd i eksplosjonen. Foto: Nir Elias / Reuters / NTB Snapix
21 SKADD: Israelsk politi gjør undersøkelser etter at en buss eksploderte i Tel Aviv i dag. 21 personer ble skadd i eksplosjonen. Foto: Nir Elias / Reuters / NTB Snapix Vis mer