Fotballtrener (36) må møte i retten etter brudd på besøksforbud

Politiet i Østfold har tatt ut tiltale mot en 36-åring etter at han har plaget et lokalt idrettslag i en årrekke. Dette er ikke første gang mannen trakasserer Idretts-Norge.

MÅTTET FJERNE MANNEN FRA FOTBALLBANENE: Jon-Erik Olsen, fotballtrener og ungdomsleder ved Tune IL, er glad for at politiet i Østfold har tatt ut tiltale mot en 36-åring som har plaget klubben i en årreke. Mannen er ilagt besøksforbud - men flere ganger har  både klubben og politiet måtte fjerne han fra fotballbanene. 36-åringen er også ekskludert fra Norges Idrettsforbund på grunn av uønsket oppførsel.  Foto: John T. Pedersen
MÅTTET FJERNE MANNEN FRA FOTBALLBANENE: Jon-Erik Olsen, fotballtrener og ungdomsleder ved Tune IL, er glad for at politiet i Østfold har tatt ut tiltale mot en 36-åring som har plaget klubben i en årreke. Mannen er ilagt besøksforbud - men flere ganger har både klubben og politiet måtte fjerne han fra fotballbanene. 36-åringen er også ekskludert fra Norges Idrettsforbund på grunn av uønsket oppførsel. Foto: John T. PedersenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Østfold har nå tatt ut tiltale mot en 36-åring som har utgitt seg for å være trener ved flere idrettslag i Sør-Norge.  

Ifølge tiltalen skal mannen ha brutt besøksforbud mot fotballklubben Tune IL, nektet å etterkomme politiets pålegg om å fjerne seg fra klubbens område, samt nektet og oppgi personalia til politiet.  

Hendelsene skjedde våren 2009 og sommeren 2010.  

- Vi mener vi har et godt grunnlag for å få han dømt, sier politiadvokat Inger Marie Papworth i Østfold politdistrikt. 

Flere forhold skal ha blitt anmeldt, men disse har blitt henlagt på grunn av bevisets stiling.  

  - Ikke ønsket Jon-Erik Olsen, fotballtrener og ungdomsleder ved Tune IL i Sarpsborg er fornøyd med at politiet nå har tatt ut tiltale:  

- Det bekrefter at vi har gjort noe riktig. Håper dette er et endelig bevis på at han ikke lenger er ønsket hos oss, forteller Olsen.  

36-åringen tok for første gang kontakt med Tune IL for tre år siden, og viste stor interesse for trene fotball. Etter kort tid oppdaget foresatte i klubben at mannen ikke var hvem han utga seg for å være. Klubben ble gjort kjent med mannens bakgrunn, og fikk ilagt mannen et besøksforbud. 

I 2009 ble han ekskludert fra all idrett i Norge i fem år av Idrettsforbundets domsutvalg. Han er tidligere er straffedømt seks ganger, for blant annet bedragerier, trusler og skadeverk, og skal være anmeldt en rekke ganger for trussler og trakassering.

Etter besøksforbudet begynte mannen å sende mails og tekstmeldinger med seksuelt innhold til trenere og unge spillere i klubben. De siste meldingene kom høsten 2010. 36-åringen har også brutt besøksforbudet: flere ganger har klubben eller politiet måtte fjerne han fra fotballbanene - ved en anledning skal han også ha tagget sjikanerende meldinger om klubbens leder på eiendommen til klubben.  

- Det har ikke vært truende, men det har vært opplevd som ubehagelig for oss i klubben, sier Olsen.  

- Anmeld ham Norges Idrettforbund (NIF) har advart alle idrettslag i Norge mot 36-åringen som opererer med flere identiteter.


Les også:  • «Anders» er blitt terrorisert av fotballtreneren sin i over sju år.
                • - Vi har mistet troen på politiet.

- Vi er opptatt av at alle idrettslag som opplever uønsket atferd fra denne personen skal politianmelde ham. Tune IL har gjort slik som vi har ønsket, og da ser man at politiet får tatt ut tiltale. Vi håper flere vil gjøre dette slik at vi får flere saker mot ham, sier jurist i NIF, Morten Johnsen til Dagbladet.

- Vårt hovedproblem er likevel at det blir mange småsaker, derfor ønsker vi at ett politidistrikt som samler opp alle sakene , slik at vi får han dømt for alle forhold, legger han til.

Johnsen er lite optimistisk i forhold til en eventuell dom i saken i Sandefjord:

- Historien har vist at vedkommende gjentatte ganger har brutt eksklusjonsdommen fra Idrettsforbundets domsutvalg , så vi har dessverre liten tro på at han vil rette seg etter en dom.

Saken er ikke berammet ennå, men vil finne sted i Sarpsborg tingrett.

Foreløpig er det ikke oppnevnt noen forsvarer i saken.  

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med mannen.

UTESTENGT: Denne 36-åringen må møte i Sarpsborg tingrett etter å ha brutt besøksforbud mot en lokal fotballklubb. Siden 2009 har han vært ekskludert av Norges Idrettsforbund ettersom han skal ha oppført seg truende overfor flere ledere og klubber. Da Dagbladet møtte mannen Ifjor sa han at beskyldningene fra Idrettsforbundet og andre faller på sine egen urimelighet, og at han vil saksøke forbundet. Foto: Privat
UTESTENGT: Denne 36-åringen må møte i Sarpsborg tingrett etter å ha brutt besøksforbud mot en lokal fotballklubb. Siden 2009 har han vært ekskludert av Norges Idrettsforbund ettersom han skal ha oppført seg truende overfor flere ledere og klubber. Da Dagbladet møtte mannen Ifjor sa han at beskyldningene fra Idrettsforbundet og andre faller på sine egen urimelighet, og at han vil saksøke forbundet. Foto: Privat Vis mer