Fotballtreneren beskrevet som pedofil og narsissist

Tiltalt for overgrep mot 27 unge gutter på Sørlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den tidligere fotballtreneren som har innrømmet seksuelle overgrep mot gutter i Våg Fotball er pedofil og har en narsissistisk personlighetsforstyrrelse, ifølge rettspsykiatere.


Mannen er tiltalt for å ha begått overgrep mot 27 gutter i Våg Fotball.

Han erkjente å ha misbrukt sju av guttene da rettssaken mot ham startet i Kristiansand tingrett tirsdag, melder NRK. Han nekter imidlertid for å ha hatt seksuell omgang med noen av guttene.

Mannen er blitt utredet av rettspsykiatere etter at han ble pågrepet i februar i år.

- Han har fått diagnosen pedofil og har en narsissistisk personlighetsforstyrrelse, sa aktor Ingrid Thorsen i sitt innledningsforedrag ifølge Fædrelandsvennens nettutgave.

Mannen skal ha brukt sin posisjon som trener til å få tid alene med barna.

- Han fikk enorm tillit, og var barnas idol, sa Thorsen.

Påtalemyndigheten mener fotballtreneren er strafferettslig tilregnelig.


Én gutt vitner i retten

Overgrepene skal ha skjedd fra sommeren 2007 til februar i år. Barna er i dag mellom 12 og 16 år gamle. To 13-åringer skal ifølge tiltalen ha blitt utsatt for overgrep fra treneren minst ti ganger.

Avhør av de fornærmede vil bli spilt av i rettssalen. Én av guttene vil vitne i retten.

Den 31 år gamle mannen ble pågrepet 4. februar i år etter at politiet hadde fått opplysninger om at seksuelle overgrep hadde funnet sted i klubben.

Mannen var på det tidspunktet ansatt som sportssjef i Våg Fotball, og var trener for flere grupper i klubben.

Mange av guttene skal ha vært redde for å bli avslørt som fornærmede. Flere av guttene vet ikke hvem de andre angivelige ofrene er.

Anita Jarvoll Hekneby, bistandsadvokat for 24 av 27 barn, ba om lukkede dører under rettssaken.

Retten besluttet likevel at pressen får være til stede, fordi overgrepssaken er så alvorlig og omfattende.


Fant overgrepsbilder

Ifølge tiltalen skal misbruket ha foregått en rekke steder der fotballklubben hadde treningssteder, men også når klubblagene var på turneringer andre steder i Norge og i Danmark, skriver VG Nett.

31-åringen er også tiltalt for å være i besittelse av 4600 bilder og 40 filmer som viser seksuelle overgrep mot barn. Funnet ble gjort på datautstyr som politiet beslagla da mannen ble pågrepet.

Tiltalte har i avhør sagt at han ikke klarte å stoppe. Han følte det som en lettelse da han ble pågrepet, ifølge hans forsvarer, advokat Ben Fegran.

Overgrepene skal ha pågått helt fram til 31-åringen ble pågrepet. Bare et døgn før selve arrestasjonen skal tiltalte ha kommet med seksuelt krenkende kommentarer til en av tenåringene.

Idrettslederen har sittet varetektsfengslet siden februar.

(NTB)