Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fotballtreneren hylles etter dette

Treneren ved Parkrose High School i USA, Keanon Lowe, hylles etter sin heltemodige innsats da en student kom inn på skolen med et skarpladd våpen.

DRAMATISKE BILDER: Fotball- og friidrettstreneren ved Parkrose High School i Oregon, Keanon Lowe, stopper en student med en hagle ved å klemme rundt han. Nå hylles treneren for måten han håndterte situasjonen på. Video: Parkrose High School - Klipp: Per Ervland, Dagbladet TV Vis mer

Det var 17. mai i år at den dramatiske hendelsen fant sted ved Parkrose High School i delstaten Oregon i USA.

Bilder fra et overvåkningskamera viser Keanon Lowe, fotball- og friidrettstreneren ved skolen, gå gjennom gangene mot et klasserom, før han blir borte. Neste gang han dukker opp, holder han en hagle.

Han har akkurat avverget det som kunne fått fatale konsekvenser.

Skarpladd

Flere amerikanske medier har meldt om hendelsen de siste dagene, etter at politiet besluttet å offentliggjøre overvåkningsmaterialet fredag, blant andre CNN og ABC News.

På videoen fra overvåkningskameraet blir Lowe sett rygge bakover, holde en arm på en student som kommer imot, mens han holder den aktuelle hagla i den andre, som skal ha vært skarpladd.

Han gir deretter våpenet til en annen ansatt ved skolen, som kommer til unnsetning.

Men etter trusselen er fjernet, blir Lowe stående.

De neste sekundene viser nemlig at han, istedenfor å rykke vekk fra studenten, som på tidspunktet kan ha blitt antatt å være en skoleskyter, heller legger armene sine rundt vedkommende, for å berolige.

På et tidspunkt ser det ut til at studenten prøver å bryte seg fri, men Lowe fortsetter å holde.

- En fantastisk jobb

Den amerikanske treneren blir nå hyllet for sin heltemodige innsats.

- Dette var det beste som kunne ha skjedd i situasjonen, sier politisjef Brad Yakots til ABC News.

- De ansatte ved skolen gjorde en fantastisk jobb, legger han til.

Tidligere omtaler gikk ut på at Lowe kjempet studenten ned i bakken, noe han slett ikke gjorde. De rørende bildene fra overvåkningskameraet viser heller det emosjonelle øyeblikket de to delte.

KASTES AV SCENEN: Noen avgangselever ved universitetet i Florida ville feire med å danse seg bortover scenen. Men feiringen ble brått avbrutt. Universitetet har fått krass kritikk etter opptrinnet. Video: CNN Vis mer

Medfølelse

Lowe sier til CNN at han fikk en medfølelse med studenten.

- Mange ganger, spesielt når du er ung, skjønner du ikke hva du gjør før det er over, sier han til nyhetskanalen.

Den amerikanske treneren, som er en tidligere amerikansk fotballspiller for Oregon Ducks, omtales av flere som en helt etter hendelsen.

Har erkjent straffskyld

Studenten som brakte det ladde våpenet inn på skolen, har i seinere tid erkjent straffskyld for en rekke forhold, blant annet ulovlig våpenbesittelse på offentlig eiendom, ifølge politiet.

Studenten er dømt til tre års prøvetid.

Vedkommende vil også bli underlagt behandling, opplyser distriktsadvokaten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media