Fotballungdommer får bli i Norge

Alle de 16 ungdommene fra Sierra Leone som søkte om asyl i Norge under Norway Cup i fjor, får bli i Norge. Det har Utlendingsdirektoratet bestemt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var i august i fjor at 21 av 22 spillere og treneren valgte å rømme fra skolen de overnattet på ved Ekeberg-sletta i Oslo. Kun en 18 år gammel spiller ble igjen, sammen med initiativtager til fotballturen, nordmannen Svein-Arne Laukli. Da de 21 andre etter hvert meldte seg for politiet rundt om i Norge og i Sverige ble de samlet. 16 av dem valgte da å søke om asyl i Norge, å nå har alle fått opphold på humanitært grunnlag.

Tøft i hjemlandet

UDI karakteriserer Norway Cup-saken som svært vanskelig.

- Det er først og fremst den generelle situasjonen i Sierra Leone som gjør at vi lar dem få bli Norge, sier informasjonssjef Frode Forfang til Dagbladet.no.

Han understreker at alle søkerne har fått en individuell og grundig behandling av sine søknader om opphold, og det har vært vurdert om noen av dem var berettighet asyl, og ikke bare opphold på humanitært grunnlag.

- Det har vært svært kompliserte saker hvor mange opplysninger skulle sjekkes, og vi har hatt en løpende dialog må våre kontaktpersoner ved utenriksstasjoner i området, sier Forfang.

Har dere følt noen press i saken, med tanke på mediaoppmerksomheten?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer