Fotfetisjist herjer i nabolag

En mann sniker seg inn i bolighus og stjeler høyhælte dame-sko. Ofrene føler seg utrygge, og nå tar politiet opp jakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): - Jeg synes det er ekkelt bare å gå ut med søppelet, forteller en kvinne til Stavanger Aftenblad. Ingvild vil ikke oppgi etternavnet sitt, men forteller at en mann midt i 30-åra har vært hos henne tre ganger. En gang ba han om å få låne telefonkatalogen, og stjal sko mens Ingvild hentet den. En annen gang snek han seg inn mens hun dusjet og samboeren satt i stua. Avisa skriver at flere kvinner i boligstrøket Madlamark i Stavanger føler seg forfulgt av en ukjent mann, som sniker seg inn i huset når han får sjansen.

Tyven stjeler aldri gods og gull. Det eneste han vil ha, er kvinnesko med høye hæler.

Politiet i Stavanger har flere slike saker registrert, men de er blitt henlagt enkeltvis.

- Først nå ser vi at tyveriene er utført på samme måte og i samme område, og sannsynligvis av samme person, sier Kari Kjellstad, leder av etterforskningsseksjonen ved Rogaland politikammer. Hun ber alle som har vært utsatt om å melde seg. Psykiater Berthold Grünfeld sier til Dagbladet at dette trolig er en person med skofetisj - som blir seksuelt opphisset av sko.

- Det er vel overveiende sannsynlig at han er ganske harmløs, sier Grünfeld.

TAR BEINA FATT: Fotfetisjisten er ikke på god fot med nabolaget, etter gjentatte tyverier av høyhælte sko.