Fotgjenger døde etter påkjørsel

MINNESUND (NTB): Politiet har pågrepet en ung mann fra Romerike som har erkjent at han kjørte ned en mannlig fotgjenger på gamle E 6 ved Minnesund i Akershus natt til lørdag. Fotgjengeren døde umiddelbart etter påkjørselen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den pågrepne mannen, som er i begynnelsen av 20-årene, stakk av etter påkjørselen. I formiddag satt han i avhør hos lensmannen i Eidsvoll og Hurdal.

Det var funn på ulykkesstedet som førte til at mannen ble pågrepet om lag ti timer etter ulykken som skjedde rett etter midnatt.

Mannen er foreløpig siktet for overtredelse av vegtrafikkloven, men politiadvokat Tom Danielson sier til NTB at forholdet vil bli vurdert opp mot straffelovens bestemmelser om uaktsomt drap ved bruk av motorvogn.

Siktede har erkjent at han brøt fartsgrensen på 60 km/t, men han har ikke angitt nøyaktig hvor fort han kjørte da ulykken skjedde. Ifølge vitner skal bilen ha kjørt i 150-200 km/t da den traff fotgjengeren som døde umiddelbart.

Fotgjengeren var i midten av 20-årene og bosatt i Eidsvoll kommune.

Bilen mannen kjørte, en koksgrå Volkswagen Santana, ble funnet av en politipatrulje på et jorde ved Riksvei 177, 1,5 kilometer sør for Minnesund om lag fem timer etter ulykken.

Bilen hadde betydelige skader i fronten. Det er tatt rutinemessig blodprøve av siktede, opplyser lensmannsbetjent Øyvind Strømsborg til NTB.

(NTB)