DØDE PÅ STEDET: Livet sto ikke til å redde for den påkjørte fotgjengeren. Foto: OLE JØRGEN HANSEN
DØDE PÅ STEDET: Livet sto ikke til å redde for den påkjørte fotgjengeren. Foto: OLE JØRGEN HANSENVis mer

Fotgjenger påkjørt og drept i Ullensaker

Sjåføren stakk fra stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mannlig fotgjenger ble litt over klokka 14 i dag påkjørt og drept i Ullensaker kommune, ved tettstedet Dal. Sjåføren stakk fra stedet, og politiet leter nå etter vedkommende.

Stakk sørover Politiet fikk melding om ulykken klokka 14.09, og dødsfallet ble meldt 14.18. Påkjørselen skjedde på fylkesvei 454 (gamle E6) sør for Dal sentrum.

- Sjåføren stakk av sørover mot E6, opplyser Morten Huse, lensmann i Ullensaker, til Dagbladet.

I 17-tida tror politiet, på grunnlag av vitneobservasjoner, at føreren har skiftet retning og kjørt nordover fra Dal mot Råholt.

Politiet ser svært alvorlig på at noen har kjørt på en person, for så å stikke av. De har satt i gang en større etterforskning for å finne gjerningspersonen og bilen.

- Vitner har fortalt at sjåføren er en mann, forteller Huse.

Varebil Romerikes Blad melder at det kan dreie seg om en blå Peugeot, men lensmann Huse kan ikke bekrefte disse opplysningene.

I utgangspunktet ble folk bedt om å holde utkikk etter en liten personbil, muligens en sedan, med store skader på høyre side av frontruta. Etter en rekke tips er signalementet på bilen forandret.

- Vitner har sett en mørk, muligens svart, liten varebil med skader som svarer til opplysningene, sier lensmannen.

Ulykkesbelastet strekning - Vi ber også folk være på vakt overfor biler som blir hensatt på mistenkelig vis, det være seg i veikanten eller på en parkeringsplass, sier Huse.

Han vil i 15.30-tida ikke gå ut med ytterligere opplysninger om den dreptes identitet, ut over at det dreier seg om en mann i 50-åra.

På nær samme sted, for to uker siden. ble en sjuårig gutt påkjørt etter å ha blitt satt av skolebussen.

• Personer med tips i saken kan ringe Ullensaker lensmannskontor på nummer 99 48 77 51, eventuelt politiets fellesnummer 02800.

Dagbladet følger saken.