Fotoboks fotograferer alle bilister

Alle som har kjørt forbi fotoboksen i kveld har blitt tatt i trafikkontroll. Til og med bilister under fartsgrensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Søndre Buskerud fikk i formiddag inn den første meldingen om at det var noe feil med en fotoboks i Rosentrantzgate i Drammen.

Fotoboksen som står plassert på vei ut av Bragernestunellen fremstår ifølge en melding politiet har postet på Twitter som «vel ivrig og innsatsvillig». Fotoboksen har nemlig i flere timer fotografert alle bilister som har kjørt forbi, uansett om hastigheten deres har vært for høy eller ikke.

Overfor Dagbladet bekrefter operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, Marianne Mørch, at det er noe feil med fotoboksen.

- Det er noe feil med den. Det virker som om den blinker på alle uansett hvilke hastighet de har, sier hun.

Den første meldingen om feilen kom inn klokken 15.15 i ettermiddag. Siden da har politiet fått inn nok av telefoner av misfornøyde bilister.

- Den første meldingen kom inn ganske tidlig, men vi har fått meldinger om fotoboksen jevnt siden det, sier hun.

Mørch kan ikke gi et eksakt tall på hvor mange som er rammet av hendelsen, men sier at det har vært nok av henvendelser.

- Jeg ingen oversikt over hvor mange som er tatt i kontrollen, men det som er sikkert er at alle som har kjørt saktere enn fartsgrensen har blitt fotografert. Det er nok rundt ti stykker sammenlagt som har ringt. Det har nok skjedd med flere, men det er nok ikke alle som har ringt inn, sier operasjonslederen.

- Hvilke tiltak har dere iverksatt?

- Vi har sagt ifra til Statens vegvesen, men vet ikke om noe har blitt gjort noe med saken ennå, sier hun.