Fotograf-legende møtte leserne

Chris Steele-Perkins er en av ringrevene i et av verdens største billedbyråer: «Magnum». I dag svarte han på spørsmål fra Dagbladet.nos lesere. Les hans råd om fotografering her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

<> Les mer om Årets Bilde

Magnum er et byrå bestående av nærmere 60 av verdens beste fotografer, og ble grunnlagt i 1947. Byrået er verdenskjent for sine dokumentariske billedserier, og brukes av publikasjoner over hele verden. I Dagbladet kan du se utvalgte bilder fra Magnums arkiv i serien «Øyeblikket» i Magasinet hver lørdag.

Chris Steele-Perkins har vært tilknyttet Magnum siden 1979, samme år som hans første bok «The Teds» ble utgitt. Steele-Perkins har jobbet mye i den tredje verden. Hans hittil siste store prosjekt var å dokumentere situasjonen i Afghanistan. Nå jobber han ifølge Magnums hjemmeside på et prosjekt i Japan.

Steele-Perkins er en internasjonalt anerkjent fotograf, og har vunnet flere priser for sitt arbeid. I 1988 vant han Tom Hopkinson Prize for British Photojournalism og Oscar Barnack Prize. Året etter ble han tildelt Robert Capa Gold Medal.

Nå er den anerkjente fotografen i Norge for å dele sine erfaringer med norske pressefotografer under Årets Bilde-arrangementet. Lørdag klokka 15.30 møtte han leserne på Dagbladet.no.

Her kan du lese hva han svarte dem.