Fotograf siktet for seksuelle overgrep mot unge jenter

Politiet ønsker kontakt med andre jenter som kan være utsatt for mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sunnmøre politidistrikt har pågrepet og siktet en mann i 40-åra for å ha forgrepet seg på unge jenter. Overgrepene skal ha skjedd i forbindelse med modellfotografering, i mannens fotostudio i Ålesund, opplyser distriktet.

Brev- og besøksforbud Den siktede mannen er varetektsfengslet med brev- og besøksforbud i fire uker, på grunn av fare for bevisforspillelse, opplyser politiadvokat Inger Myklebust Ferstad til Dagbladet.

- Vi frykter at han skal ta kontakt med jentene dersom han slipper ut nå, forklarer Ferstad.

Ålesunds-mannen ble pågrepet i forrige uke. Politiet gjorde da det Ferstad betegner som «et stort databeslag».

- Vi trenger tid og ro til å etterforske videre - blant annet skal vi gjennomgå beslaget, sier hun.

Den siktedes forsvarer opplyser til Dagbladet at klienten ikke erkjenner straffskyld.

Barnevernet slo alarm Mannen har holdt på med modellfotografering på hobbybasis siden 2008, ofte med jenter ned i 15-18-årsalderen. Politiet ble først varslet om ham av barnevernet, som sendte en bekymringsmelding om ei jente under 18 som han skal ha forgrepet seg på i forbindelse med et fotosession.

- De andre tilfellene ble avdekket gjennom etterforskningen, med flere avhør, forklarer, Ferstad.

Politiet tror mannen kan ha forgrepet seg på flere jenter enn i de tilfellene han nå er anmeldt for, og ønsker at alle som har latt seg fotografere av.

- Vi ønsker nå å komme i kontakt med jenter som har vært til slike foto-/modelloppdrag hos mannen, og ber dem ta kontakt med politiet i Ålesund, opplyser politiadvokaten.

Den siktede mannen er ikke tidligere straffet for seksualforbrytelser og er ingen kjenning av politiet fra andre forhold. Det er foreløpig ikke kjent hva han har brukt modellbildene til.

Telefonnummeret til politistasjonen i Ålesund er 70 11 87 00.

Dagbladet følger saken.