Brentwood:  Dette er svaret fra Clinton Brentwood. Foto: skjermdump: brendtwoodphotography
Brentwood: Dette er svaret fra Clinton Brentwood. Foto: skjermdump: brendtwoodphotographyVis mer

Fotografens svar går verden rundt, etter at han hamlet opp med homofobisk bryllupskunde

Sjekk hva Clinton Brentwood svarte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag kveld var den historiske lovendringen i USA om å tillate likekjønnet ekteskap et faktum. Fotografen Clinton Brentwood gjorde som mange andre, han byttet profilbilde på Facebook for å vise sin støtte.

Ikke lenge etter dukket denne meldingen fra en av hans kunder, opp i innboksen:

«Hei Brentwood. Vi vil bare informere deg om at vi ikke ønsker dine tjenester på vårt kommende bryllup. Forloveden min og jeg støtter et tradisjonelt ekteskap mellom mann og kvinne, og vi ønsker ikke at pengene våre går til noen som støtter det motsatte. Jeg vil gjerne vite hvordan vi kan få tilbake depositumet vårt. Takk.»

Brentwood svarte på meldingen:

«Wow, jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal svare. Jeg kunne sagt at jeg er skuffet, men egentlig tror jeg at dette er like greit, ettersom vårt selskap ikke ønsker å jobbe med dere heller.

Det er ikke fordi vi har forskjellige syn på saken, det er fordi du mener at siden du er imot homofilt ekteskap, bør alle andre også være det. Det er som om jeg ikke skulle likt brokkoli, og derfor kreve at resten av verden heller ikke skulle spise det. Det at du ikke støtter likekjønnet ekteskap er okay for meg, og det er jo heller ingen som tvinger deg til å gifte deg med en kvinne.

Personlig har jeg alltid lært å ikke dømme andre, og å elske andre mennesker. Derfor skal jeg prøve å ikke dømme deg, og jeg skal ikke fortelle deg min oppfatning av deg. Hos oss på Brentwood foto ser vi kjærlighet i alle former.

Når det gjelder deres depositum, så håper jeg at du leste den første delen av kontrakten da du signerte. Der står det at depositumet ikke refunderes.

Men fortvil ikke, jeg kommer ikke til å beholde pengene. Etter denne samtalen har jeg bestemt meg for å donere 1500 USD til GLAD, en organisasjon som jobber for homofiles rettigheter.

Så la meg bare si tusen takk for din donasjon og støtte til dette viktige formålet. Jeg kunne ikke gjort dette uten dine penger.

Med vennlig hilsen Brentwood Foto.»