Fotografer i retten etter Dianas død

Høyesterett vil se på saken på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det rettslige oppgjøret etter prinsesse Dianas død i 1997 har tatt en ny vending. Nå har fransk høyesterett delvis lagt til side dommen som frikjente tre fotografer som forfulgte den britiske prinsessen da hun ble drept. 

Prinsesse Diana ble som kjent drept sammen med kjæresten Dodi Fayed og parets sjåfør da sistnevnte braste inn i veggen i en tunnel under sentrum av Paris for snart åtte år siden.

De tre franske fotografene Jacques Langevin, Christian Martinez og Fabrice Chassery ble i november 2003 frikjent for å ha invadert privatlivets fred da de lå på hjul etter det berømte paret for å sikre seg best mulig bilder.

Forretningsmannen og milliardæren Mohammed Al Fayed, faren til Dodi Fayed, har nektet å godta at fotografene ikke hadde noe med ulykken å gjøre. Han anket saken inn for franske høyesterett, og onsdag ble det bestemt at saken kommer opp på nytt for en appelldomstol i Paris.

(ANB-AP)

VRAK: Fotografene tok bilder av ofrene etter bilulykken. De må nå bare svare for at de tok bilder av Dodi. Dianas familie har ikke forfulgt saken. Foto: SCANPIX
VRAK: Fotografene tok bilder av ofrene etter bilulykken. De må nå bare svare for at de tok bilder av Dodi. Dianas familie har ikke forfulgt saken. Foto: SCANPIX Vis mer
OMKOM:</B> Prinsesse Diana og Dodi Al Fayed døde da bilen de satt i, krasjet.