Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fotonedtur for FotoKnudsen

2015 ble et katastrofalt år for FotoKnudsen. Nå flyttes all produksjon fra Norge til morselskapet i Nederland.

. Fotonedtur:  FotoKnudsen fikk et katastrofalt år i 2015. Foto: FA/Håkon Sæbø
. Fotonedtur: FotoKnudsen fikk et katastrofalt år i 2015. Foto: FA/Håkon Sæbø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen):  FotoKnudsen ble startet av Ove Knudsen i 1958, og selskapet ble etter hvert en stor leverandør av fotoprodukter. For tre år siden hadde FotoKnudsen 23 butikker og 15 såkalte partnerbutikker. Men den teknologiske endringen i fotobransjen ble smertefull. De fysiske butikkene tæret såpass mye på resultatet at selskapet så seg nødt til å begjære oppbud i starten av 2013, skriver Finansavisen.

Etter dette ble butikkene overtatt av Jotunfjell Partners, eieren av Elite Foto, mens familien Knudsen kjøpte den delen av selskapet som sto for fremkalling og håndtering av kundenes bildebanker på nett. Gründerens sønn drev virksomheten videre som 100 prosent nettbasert. Omstillingen gikk bra, og selskapet gikk med solide overskudd både i 2013 og 2014.

Med virkning fra 1. juli 2014 valgte familien Knudsen å selge selskapet til Albumprinter Norway, et datterselskap av nederlandske Albumprinter.
Rødt i 2015 Ferske tall for 2015 viser ifølge Finansavisen en kraftig nedtur. FotoKnudsen gikk over til avvikende regnskapsår etter oppkjøpet, og 2015 favner kun årets seks første måneder. Omsetningen falt med 72 prosent fra helåret 2014 og endte på 34 millioner kroner. Driftsresultatet stupte med 28 millioner til minus 10,2 millioner.

- Alle spørsmål om FotoKnudsen skal rettes til toppsjefen i Albumprinter, Tristan Money, sier daglig leder Cecilie Gaustad i FotoKnudsen til avisen.

Money har imidlertid ikke noe ønske om å kommentere tallene.

- Det er kanskje viktig for deg å få svar på spørsmålene, men det er ikke viktig for oss å gi dem, sier han.Et par timer senere sender Money likevel en e-post der han skriver at «Vår virksomhet i Norge viser ikke nedgang i det hele tatt. Snarere tvert imot».

Mer ønsker han ikke å si «da Albumprinter er en del av et børsnotert selskap, Cimpress».
Produksjonen flyttes Ifølge årsberetningen opererer FotoKnudsen i en bransje med sterk konkurranse. Styret mener imidlertid at selskapet har en sterk konkurranseposisjon for hovedproduktene fotobok, lerret og kalendere.

Dette har hittil blitt produsert ved FotoKnudsens hovedkontor i Bergen, men det er det snart slutt på. Alle produksjon flyttes nemlig til Nederland, en prosess som vil være ferdigstilt innen juni i år. Flyttingen foretas for å «sikre at produksjonen av fotoprodukter skjer med bruk av den mest moderne teknologi».

FotoKnudsens markedsavdeling, kundeservice og administrasjon skal fortsatt holde til i Bergen, skriver Finansavisen.

AlbumPrinter ble etablert i 2003, og er i dag et av Europas ledende selskaper innen fotoprodukter. Selskapet betjener kunder i Nederland, Belgia, Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Sverige og Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!