Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fotspor kan avsløre morderen

SØRUMSAND (Dagbladet): Politiet har funnet flere tekniske spor som kan bidra til å oppklare trippeldrapet på familien Orderud i Sørum i pinsen. Blant annet er det funnet fotavtrykk utenfor boligen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fikk drapsbudskapet på TV

Jakter på rovmorder

Knust av sorgen

Hun skulle møtt på jobb i dag

Onkelen til Anne Orderud Paust ringte til sin bror flere ganger i pinsehelga - uten å få svar. Søndag formiddag gikk han bort til brorens bolig. Han ringte på, men ingen åpnet. I andre etasje fant han sine tre slektninger drept. Han varslet umiddelbart politiet, og like før klokka 11 søndag ble det slått full drapsalarm på det lille tettstedet langs rikvei 172 i Akershus.

Fot- og dekkavtrykk

To kriminalteknikere fra Romerike politidistrikt startet sporsikringen på åstedet søndag ettermiddag. Golfen som Anne Orderud Paust hadde parkert like utenfor huset, ble pakket inn i plast. Det er gjort flere funn utenfor. Etter det Dagbladet erfarer, er det blant annet sikret flere fotavtrykk på utsiden av huset.

Gjennom skogen, på baksiden av huset, skal politiet ha observert ferske bilspor. Sporene ble søndag fotografert, og nå sjekker politiet hvilket kjøretøy de stammer fra.
- Vi kommenterer ikke de tekniske funnene, sier politiadvokat Tom Danielson til Dagbladet.

Drept i andre etasje

Åstedsgranskerne fra Kripos konsentrerte seg i går om andre etasje i huset, hvor ekteparet og deres datter ble funnet drept.

- De ble funnet på samme rom, sier konstituert politimester Asbjørn Gran ved Romerike politidistrikt.

Men etter det Dagbladet får opplyst, ble mor og datter funnet i stuen, mens Kristian Magnus Orderud skal ha blitt funnet død på soverommet. De tre skal alle ha vært iført pyjamas.

Den siste sikre observasjonen politiet har på ekteparet Orderud, er ved 14-tida fredag. Datteren, Anne Orderud Paust, skal sist ha blitt observert seinere på ettermiddagen. Etter det har ingen sett noe til de tre, før broren til avdøde Kristian Magnus Orderud fant dem ved 10-tida søndag.

Båret bort

Først i ti-tida om kvelden, åtte timer etter at de tekniske undersøkelsene startet på åstedet, ble likene av de tre fraktet bort fra huset. De ble kjørt direkte til Rettsmedisinsk institutt i Oslo. Bare en av de drepte ble obdusert i går, og politiet vil ikke uttale seg om dødsårsak før alle tre er obdusert.

Ingen av naboene har sett eller hørt noe mistenkelig.

Postmannen Henrik Bjarne Bruun (45) leier et hus på eiendommen. Fra sitt soveromsvindu kan han se rett opp på kårboligen til ekteparet.
Heller ikke den bosniske stallgutten på gården, eller de nærmeste naboene, kan hjelpe politiet. Ingen har sett biler eller personer rundt gården i det aktuelle tidsrommet.

Politiet vil ikke si noe om måten de tre familiemedlemmene er drept på, men like etter at de tre ble funnet drept i huset, skal politifolkene på stedet ha snakket seg imellom om våpen. Det er imidlertid uklart om det ble funnet noe våpen ved eller i huset like etter at politiet kom til stedet.