Fotturister funnet etter steinras i Jotunheimen

Kom til Gjendebu før midnatt - helikopteraksjon avblåst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): To fotturister som som var fryktet savnet eller skadet, kom til rette på Gjendebu turisthytte i Jotunheimen like før midnatt. En større leteaksjon som ble satt i gang med helikopter snaue to timer tidligere, er dermed avblåst.
- Vi vet foreløpig at det er disse to turistene som ble observert i nærheten da spranget, at de var i god behold da de kom fram til Gjendebu og at ikke nioen andre er meldt savnet i området, opplyser operasjonsleder Arved Røste i Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet ved 11.30-tiden.

 Et ambulansehelikopter med personell fra Dombås begynte ved 23-tiden letingen. etter fotturister etter et stort steinras ved Knutsholstinden i Jotunheimen i kveld. Manglende mobildekning har forsinket aksjonen.

- Det var en fotturist som varslet politiet like etter klokka 22 om et ras som var gått over en sti merket Den Norske Turistforening.
- Han hadde sett flere andre fotturister i området, men ikke registerert om noen ble tatt av raset, opplyset politibetjent Hallgeir Haugen ved Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.

Skjedde ved 20-tiden
Rasområdet ligger i Svartedalen mellom Gjendebu og Torfinnsbu - et tett besøkt turområde i Jotunheimen.
- Steinraset gikk ved 20-tiden, men det er ikke mobildekning i området. Mannen fikk derfor ikke varslet før to timer seinere da han var kommet nærmere Torfinnsbu, sier politibetjenten.

Det var bra vær i området og forholdsvist lyst og klart da helikopteret nærmet seg det populære fjellområdet litt før 23.

- Luftambulansens folk for god erfaring med å registere bevegelser fra lufta. Vi avventer rapport fra dem, sier politibetjenten.

Flyr opp redningsgruppe i natt
Ved 23.30-tiden hadde politiet ikke fått tilbakemelding fra ambulansehelikopteret om noen observasjoner i rasområdet.

- Så langt er det ikke meldt om noen savnede i området, sier politiførstebetjent Hallgrim Ous til Dagbladet. 

Et annet helikopter var ved 23.30-tiden i ferd med å frakte en lokal alpin redningsgruppe opp i rasområdet.

- De vil ikke være framme for godt over midnatt. Selv om det er klarvær, er  det ganske mørkt i området nå. Det begynner å lysne ved 02-tiden. Aksjonen fortsetter til det er avklart om noen er savnet eller skadet, sier Ous.