Foued (35) - uskyldig offer

Drosjesjåfør Foued Bouhlali ble drept da bilen som ble jagd av politiet traff taxien han kjørte. Han ble et meningsløst offer for den halsbrekkende biljakten gjennom Oslo-gatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foued har kjørt drosje for Oslo Taxi i fire år. Han er opprinnelig fra Tunisia, men har bodd lenge i Norge. I september ville han ha vært gift i ti år med sin norske kone.

Kraftig smell

Han var på jobb ved 04-tida natt til i går, da han ble offer for biljakten. Drosjen hans var på vei ned Vogts gate på Torshov i Oslo, og skulle krysse Christian Michelsens gate på grønt lys.

En stjålet bil med to menn, på rømmen fra politiet, kjørte trolig på rødt lys i høy fart. Sammenstøtet var meget kraftig, og kostet Foued livet.

Like bak klarte den jagende politibilen å stoppe i tide. Også den 50-årige føreren av den stjålne bilen omkom. En 34-åring som var passasjer i fluktbilen, er utenfor livsfare.

Foued Bouhlali får de beste skussmål av alle.

Han blir beskrevet som en hyggelig og blid mann, og en god sjåfør. Han jobbet alltid nattskift.

En god mann

- Han var en meget god og gavmild mann. Han jobbet mye, og tilbrakte den vesle fritida sammen med sin kone.

- Han var alltid omgjengelig. Han jobbet hardt og mye, og var en god kundebehandler. Jeg fikk bare positive tilbakemeldinger fra kundene, sier Kjell Røyse, Foueds arbeidsgiver i drosjen.

- Han har kjørt for meg i to perioder og jeg er meget godt fornøyd. Foued er utdannet bilmekaniker, og hjalp meg til tider med det tekniske vedlikeholdet. Drosjen han kjørte, ble påkjørt av en kvinnelig bilist i høst, og selv om hun ble hysterisk, klarte Foued å roe henne ned. Etterpå ringte kvinnen til meg for å rose Foued for hans flotte oppførsel.

Mistenkt

Biljakten begynte ved 03.50-tida i Tollbugata i Oslo sentrum. Politipatruljen oppdaget en bil som kom mot enveiskjøringen. Da bilen ikke stoppet på signal, tok patruljen opp jakten. Jakten fikk en brå slutt da fluktbilen traff Foued Bouhlalis drosje klokka 03.54.

Bilene brukte fire minutter på å tilbakelegge den fem kilometer lange strekningen gjennom til dels trange og trafikkerte Oslo-gater.

Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (SEFO) gransket i hele går ulykken og politijakten. De to polititjenestemennene er avhørt som mistenkte i saken. SEFO mener begge bilene holdt høy hastighet, men vil ikke opplyse om hvor høy farten var.

SEFO vil heller ikke opplyse om hvorfor en politipatrulje forfulgte bilen over så lang avstand, uten at andre patruljer ble invovert i jakten.