Fouzia (20) ble nektet å jobbe med hijab

På 7-eleven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fouzia Tanveer (20) ble nektet å jobbe med hijab på 7-eleven. Nå vil hun klage saken inn for Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Da 20-åringen onsdag i forrige uke kom på jobb for første gang på 7-eleven på Torshov i Oslo, endte det med at hun løp gråtende ut av butikken, skriver Dagsavisen.

- Sjefen sa at hans ansatte ikke fikk lov til å gå med hijab og at jeg måtte ta den av før jeg begynte å jobbe, forteller hun.

Begynte dagen før

Tanveer hadde ikke på hijab da hun var i jobbintervju med den samme sjefen fordi hun begynte med hodeplagget dagen før hun skulle begynne på 7-eleven.

- Jeg prøvde den i butikken for første gang dagen før min første arbeidsdag, og fikk ikke lyst til å ta den av, sier Tanveer.

Hun mener det er irrelevant hvor lenge hun har gått med hijab.

- Nå er det en del av min identitet, sier Tanveer.

Suat Catalgöl, som er sjef på 7-eleven Torshov, bekrefter saken.

- Hijab bryter med 7-elevens uniformsreglement. Vi kan for eksempel ikke jobbe i shorts, treningsbukse eller bikini, sier Catalgöl.

Han understreker at dette er en kjedelig sak og at han på ingen måte ønsket å såre den 20 år gamle kvinnen.

- Men visse regler må man ha, sier Catalgöl.

Beklager

Kommunikasjonsdirektør Solfrid Flateby i Reitan Servicehandel som eier 7-eleven-kjeden synes det er leit at Tanveer opplevde å bli nektet å jobbe med hijab.

- Det jobber folk med hijab på 7-eleven og på Narvesen. Vi skal være fleksible, ikke diskriminere og ha rom for alle, sier hun.

Flateby tar likevel selvkritikk på at uniformsreglementet kanskje ikke er presist nok.

- Vi vil vurdere om det skal stå eksplisitt i reglementet at hijab er tillatt, slik at det ikke oppstår flere misforståelser, sier Flateby. (NTB)