Fouzia (20) ble nektet å jobbe med hijab

På 7-eleven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fouzia Tanveer (20) ble nektet å jobbe med hijab på 7-eleven. Nå vil hun klage saken inn for Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Da 20-åringen onsdag i forrige uke kom på jobb for første gang på 7-eleven på Torshov i Oslo, endte det med at hun løp gråtende ut av butikken, skriver Dagsavisen.

- Sjefen sa at hans ansatte ikke fikk lov til å gå med hijab og at jeg måtte ta den av før jeg begynte å jobbe, forteller hun.

Begynte dagen før

Tanveer hadde ikke på hijab da hun var i jobbintervju med den samme sjefen fordi hun begynte med hodeplagget dagen før hun skulle begynne på 7-eleven.

- Jeg prøvde den i butikken for første gang dagen før min første arbeidsdag, og fikk ikke lyst til å ta den av, sier Tanveer.

Hun mener det er irrelevant hvor lenge hun har gått med hijab.

- Nå er det en del av min identitet, sier Tanveer.

Suat Catalgöl, som er sjef på 7-eleven Torshov, bekrefter saken.

- Hijab bryter med 7-elevens uniformsreglement. Vi kan for eksempel ikke jobbe i shorts, treningsbukse eller bikini, sier Catalgöl.

Han understreker at dette er en kjedelig sak og at han på ingen måte ønsket å såre den 20 år gamle kvinnen.

- Men visse regler må man ha, sier Catalgöl.

Beklager

Kommunikasjonsdirektør Solfrid Flateby i Reitan Servicehandel som eier 7-eleven-kjeden synes det er leit at Tanveer opplevde å bli nektet å jobbe med hijab.

- Det jobber folk med hijab på 7-eleven og på Narvesen. Vi skal være fleksible, ikke diskriminere og ha rom for alle, sier hun.

Flateby tar likevel selvkritikk på at uniformsreglementet kanskje ikke er presist nok.

- Vi vil vurdere om det skal stå eksplisitt i reglementet at hijab er tillatt, slik at det ikke oppstår flere misforståelser, sier Flateby. (NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer