NYHETSVARSEL: Fox News slo fast at Trump brukte helgen på å jobbe i Det hvite hus. Like etterpå ble Trump observert på golfbanen. Skjermdump: Fox News, Twitter
NYHETSVARSEL: Fox News slo fast at Trump brukte helgen på å jobbe i Det hvite hus. Like etterpå ble Trump observert på golfbanen. Skjermdump: Fox News, TwitterVis mer

Trumps USA

Fox News hevdet Trump «arbeidet i Det hvite hus i helga». Men så ble presidenten sett på golfbanen - igjen

Donald Trump hadde «møter» på golfbanen, mens Fox News hevdet presidenten «jobbet i Det hvite hus i helgen». På ni uker har Trump klokket inn 13 golfrunder. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I helgen sendte Fox News ut nyhetsvarsel på Twitter som slo fast at president Donald Trump «arbeider i Det hvite hus i helga».

Nyhetsmeldingen var noe spesiell av to årsaker. For det første er det kanskje ikke innmari nyhetsverdig at verdens mektigste mann må belage seg på noen arbeidstimer i helgen.

For det andre var «nyheten» ikke riktig. Trump hadde ikke arbeidshelg i Det hvite hus.

Ifølge New York Magazine, og en rekke andre medier, ble Trump observert på golfbanen både lørdag og søndag.

Det betyr at presidenten klokket inn sin 12. og 13. golfrunde siden han tok over Det ovale kontor for ni uker siden. Trump ble også avbildet med ivrige fans inne på golfklubben, og bilder på Twitter viser at Trump så på golf på tv i baren på tidspunktet der Det hvis hus opplyste at han hadde «møter».

- Jobbe ræva av meg

Presidenten må nå tåle kritikk både for latskap og for dobbeltmoral. Under valgkampen kritiserte Trump flere ganger Barack Obamas golfspill, og slo blant annet fast følgende:

«Jeg har de beste tingene. Og vet du hva? Jeg elsker golf, men hvis jeg satt i Det hvite hus tror jeg aldri at jeg hadde sett Turnberry igjen. Jeg tror aldri jeg hadde sett Doral igjen. Jeg eier Doral i Miami. Jeg tror aldri jeg hadde sett mange av de stedene jeg eier. Jeg tror ikke jeg hadde fått sett noenting. Jeg vil bare være i Det hvite hus og jobbe ræva av meg».

Turnberry og Doral er to av golfbanene Trump eier, og ifølge mange av presidentens kritikere er det nå for langt mellom liv og lære hos Trump. Flere av de 13 golfrundene Trump har rukket gjennom siden 20. januar 2017 har vært på Mar-a-lago i Florida, hvilket ifølge Politico koster skattebetalerne 25 millioner kroner - per besøk.

Også her risikerer Trump å møte seg selv i døra. I 2011 skrev han følgende på Twitter:

«Den ferierende Barack Obama er nå på Hawaii. Denne ferien koster skattebetalerne 32 millioner kroner +++ mens det er 20% arbeidsledighet».

«Møter»

Pressekorpset som følger presidentens daglige virke i Washington, D.C. ble heller ikke informert om golfrundene på lørdag og søndag, men bare fortalt at presidenten hadde «møter», uten at pressetalsmann Sean Spicer ville gi noen ytterligere informasjon.

Spicer har flere ganger forsvart Trumps hyppige besøk til golfbanens 18 hull med å hevde at presidenten har møter og «tar telefoner» mens hans er på banen.

Nyheten om Fox News' golfbløff kommer på et dårlig tidspunkt for Trump. Etter Obamacare-fiaskoen, der Republikanerne avlyste avstemningen for den nye helsereformen som etter planen skulle erstatte Obamacare, er Trumps oppslutning rekordlav: Ifølge en Gallup-meningsmåling har Trump nå støtte av 36 prosent av folket - den laveste målte støtten siden han inntok Det hvite hus i januar, ifølge Time Magazine.

Uken før reformen skulle opp i Senatet sa rundt 41 prosent av de spurte at de var fornøyd med presidenten sin.