Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fox News legger seg flate etter muslimblemme

- Vi har gjort noen beklagelige feil på lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyhetskanalen Fox News beklaget lørdag ved fire ulike anledninger å ha kommet med feilaktig informasjon, som har stilt muslimer i et dårlig lys, melder CNN.

- Redde ikke-muslimer Flere av hendelsene inkluderte kommentarer om såkalte no-go-områder i Europa, der islamsk lov angivelig erstatter lokal lovgivning.

Det hele startet da studiogjest og terroranalytiker Steven Emersom uttalte at mange europeiske byer har områder der ikke-muslimer ikke tør å være.

Byen Birmingham i England ble trukket frem som en by som er dominert av muslimer og et sted «ikke-muslimer rett og slett ikke besøker», skriver Mashable.

- Man har områder der sharia-domstoler er etablert, der muslimtettheten er stor, og der politiet ikke går inn. Det er nesten et land i et annet land, sa Emerson.

Ble twitter-trend Påstandene skapte furore i sosiale medier, og Twitter-brukere begynte å gjøre narr av kanalen ved å bruke den sarkastiske hashtagen #FoxNewsFacts.

Blant annet ble det postet et bilde av et rødt og hvitt fyrtårn, der det ironisk ble informert om at ISIS bygger minareter langs hele den britiske kystlinjen.

Storbritannias statsminister David Cameron kalte Emerson for en komplett idot.

Legger seg flate Terrorforskeren la seg raskt langflat på Twitter.

- Min kommentar om Birmingham på Fox News var fullstendig feil. Birmingham, vær så snill å aksepter unnskyldningen min, jeg tok feil, skriver han på kontoen til The Investigative Project on Terrorism, som han har grunnlagt.

Lørdag valgte også Fox News å legge seg langflate - hele fire ganger.

- I løpet av de siste ukene har vi gjort noen beklagelige feil på lufta når det kommer til den muslimske befolkningen i Europa, spesielt i England og Frankrike, sa nyhetsankeret Julie Banderas ved en av anledningene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media