Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fox News med Monty Python-tabbe

Leste opp innlegg på Reddit som var basert på filmen fra 1975.

HUSKER DENNE?: Det gikk galt da Fox News skulle gi seerne siste nytt fra demonstrasjonene i Seattle. De endte opp med å sitere en Monty Python-vits, uten å ta referansen. Video: Fox News. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Det gikk galt da Fox News skulle gi seerne siste nytt fra demonstrasjonene i Seattle.

Martha MacCallum leder programmet «The Story», som hadde et innslag på Seattles Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ).

Etter at det oppsto gnistninger mellom politiet og fredelige Black Lives Matter-demonstranter i Seattle, ble politistyrkene beordret tilbake fra Capitol Hill. Demonstrantene tok så over denne delen av byen - som omfatter seks gater i sentrum av Seattle - og døpte denne Capitol Hill Autonomous Zone.

Under innslaget på Fox News påsto MacCallum at det var en intern ledelseskonflikt i CHAZ-organisasjonen.

Det er rapperen Raz Simone som er den påståtte lederen.

TABBE: Programleder Martha MacCallum leste opp feilen under programmet «The Story». Foto: Shutterstock / NTB scanpix
TABBE: Programleder Martha MacCallum leste opp feilen under programmet «The Story». Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

Reddit-innlegg

For å illustrere konflikten viste Fox News en skjermdump av et Reddit-innlegg med teksten: «Jeg stemte ikke på Raz.»

MacCallum leste videre fra teksten: «Jeg trodde vi hadde et autonomt kollektiv. En anarko-syndikalistisk kommune i det minste, der vi bør rullere på å fungere som en slags utøvende offiser for uka.»

Fox News kjente altså ikke igjen vitsen.

Ifølge Independent stammer teksten fra en populær scene fra komedien «Monty Python og ridderne av det runde bord» fra 1975.

I den aktuelle scenen går kong Arthur bort til to bønder som driver på jordet, og omtaler seg selv som deres konge. Men Dennis, en av bøndene, opplyser kongen om at de har etablert sin egen regjeringsform - noe som resulterer i en debatt om hvem som faktisk bestemmer.

«Vi bytter på å være en slags utøvende offiser for uka, der alle avgjørelser fra offiseren må ratifiseres på et spesielt møte med et simpelt flertall for rent interne saker, men av to tredjedels flertall når det gjelder eksterne forhold», sier Dennis i filmen - som ifølge Independent samsvarer med Reddit-innlegget.

PRESIDENTORDRE: Trump skrev under en ny presidentordre for politiet, hvor han blant annet vil forby kvelertak. Video. AP Vis mer

Måtte fjerne bilder

Reddit-brukeren har også inkludert sitatet der Dennis-karakteren påpeker at «kongen ikke kan forvente å utøve den øverste makt bare fordi noen ga ham et sverd».

Denne delen ble ikke lest av programleder MacCallum, men skal ha vært en del av skjermdumpen som ble vist på TV.

Feilen ble påpekt av flere Twitter-brukere, også Monty Python-skuespiller John Cleese. Han skriver:

«Breaking: Ingen i Fox News har sett 'Monty Python og ridderne av det runde bord'.» Etterfulgt av en latter-emoji og en skjermdump fra Fox News-innslaget.

Det er ikke først gang kanalen informerer feilaktig om CHAZ.

Fox News måtte fredag fjerne bilder etter at Seattle Times påpekte at de spredte feilaktig informasjon om organisasjonen. Fox News har beklaget denne feilen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!