Fox News: Trump bryter tausheten i kveld

Mandag kveld varslet Fox News at president Donald Trump ville komme med en uttalelse til kanalen i 21-tiden norsk tid, etter at han har blitt utestengt fra en rekke sosiale medier.

Foto: JIM WATSON / AFP
Foto: JIM WATSON / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Det er usikkert om det vil bli noe Trump-uttalelse på Fox i kveld. Per klokka 21.45 har det ikke kommet noen ny oppdatering fra kanalen.

Dette ser altså ut til å bli første gang Trump stiller opp for pressen siden han ble utestengt fra sosiale medier. Det er noe uklart om presidenten vil holde en tale, gi en uttalelse eller intervju.

Etter at en voldelig mobb stormet Kongressen onsdag forrige uke, og påfølgende Twitter-meldinger fra Trump med nye, grunnløse påstander om valgfusk, besluttet plattformen å utestenge ham i tolv timer.

Noen dager senere besluttet Twitter å utestenge presidenten permanent.

- Etter nøye gjennomgang av nylige «tweets» fra @realDonaldTrump-kontoen og konteksten rundt dem – spesielt hvordan de mottas og tolkes på og utenfor Twitter – har vi permanent utestengt kontoen på grunn av risikoen for ytterligere oppfordring til vold, skrev selskapet i en uttalelse.

MED STIKK: Mike Pompe talte på «Voice of America» og der kom utenriksministeren med et tydelig stikk til sosiale medier. Video: AP Vis mer

Med utestengelsen mister Trump verktøyet han har brukt desidert mest til å kommunisere direkte med det amerikanske folket i mer enn et tiår.

Også Facebook og Instagram har utestengt Trump fra plattformene sine etter onsdagens storming, men på ubestemt tid.

- Vi mener risikoen ved å tillate presidenten å bruke våre tjenester i denne perioden er for stor. Derfor utvider vi blokkeringen av hans Facebook- og Instagram-kontoer på ubestemt tid, og i alle fall de to neste ukene fram til den fredelige maktoverføringen er gjennomført, skrev Facebook-sjef Mark Zuckerberg på sin egen Facebook-side torsdag.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer