Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fox News: Trump og Putin møtes i Finland

Presidentene Donald Trump og Vladimir Putin skal møtes i Helsinki sommer, melder Fox News på Twitter.

MØTES I FINLAND: Ifølge Fox News skal Donald Trump og Valdimir Putin møtes i Finland. AFP / SPUTNIK / Mikhail KLIMENTYEV / NTB scanpix
MØTES I FINLAND: Ifølge Fox News skal Donald Trump og Valdimir Putin møtes i Finland. AFP / SPUTNIK / Mikhail KLIMENTYEV / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Donald Trump og Russlands president Vladimir Putin skal møtes i Helsinki i Finland i sommer, melder Fox news på Twitter, melder NTB.

Ifølge Washington Post skal toppmøtet skje 16. juli.

Mens møtestedet ble avklart først i dag, ble møteplanene kunngjort i går, samme dag som Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton besøkte Moskva.

Der møtte han først utenriksminister Sergej Lavrov bak lukkede dører, og diskuterte Syria, Ukraina og det bilaterale forholdet, ifølge en uttalelse fra russisk UD, melder NTB.

Deretter dro Bolton videre til Kreml for å møte den russiske presidenten, som ga ham en varm mottakelse.

- Ditt besøk til Moskva gir oss håp om at vi i det minste kan ta det første steget for å gjenopprette fullstendige forbindelser mellom våre to land, sa Putin.

HÅNDHILSTE: I forbindelse med APEC-toppmøtet i Vietnam, rakk ikke Putin og Trump å få et privat møte. Dermed måtte de nøye seg med å småprate i noen korte øyeblikk. Video: AP / CNN Vis mer

- Vi har aldri vært ute etter konfrontasjon, sa Putin videre, og han la til at han var lei seg for at forholdet mellom Russland og USA «ikke er i toppform».

Bolton sa på sin side at det er viktig å fortsette med dialog, samtidig som han ga Putin komplimenter for hvordan presidenten har håndtert det å arrangere verdensmesterskapet i fotball.

- Selv i tidligere dager, da våre to land hadde sterke uenigheter, møttes våre ledere og deres rådgivere. Jeg tror det har vært bra for begge land, og godt for stabiliteten i verden. Jeg vet at president Trump har sterke følelser om dette, sa Bolton før møtet

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!