Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Foxy Knoxy» dømt for drap - igjen

Befinner seg i USA og har varslet at hun kommer til å bli en rømling om hun skulle bli dømt.

DØMT FOR DRAP: Amanda Knox ble dømt til 28 år og seks måneder i fengsel. Hun har varslet at hun blir rømling dersom hun blir dømt. Foto: Reuters/NTB Scanpix
DØMT FOR DRAP: Amanda Knox ble dømt til 28 år og seks måneder i fengsel. Hun har varslet at hun blir rømling dersom hun blir dømt. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske Amanda Knox, populært kalt «Foxy Knoxy», og hennes italienske eks-kjæresten Raffaele Sollecito ble i 22-tida i kveld funnet skyldig i drapet på venninna Meredith Kercher (21) i Italia.

Knox ble dømt til 28 år og seks måneder i fengsel, mens Sollecito ble dømt til 25 års fengsel, melder ABC News.

Britiske Meredith Kercher ble i 2007 funnet drept og seksuelt mishandlet i en leilighet som hun delte med Knox i Perugia i Italia.

- Jeg er lei meg og skremt av denne urettferdige dommen. Etter at jeg ble funnet uskyldig, hadde jeg forventet bedre fra det italienske rettssystemet, sier Knox til ABC News.

Blir rømling Knox befinner seg i USA, og varslet tidlig at hun ikke kom til å være tilstede i ankesaken. Hun har også sagt at hun vil bli en rømling dersom hun ble kjent skyldig.

Knox ble siktet for drapet på venninna i 2007. Hun og Sollecito ble i 2009 dømt for drapet, og tilbrakte fire år i fengsel. Knox ble frikjent i 2011 etter at hun anket, og reiste rett hjem til Seattle.

Årsaken til at hun nå har blitt kjent skyldig igjen, er at italiensk Høyesterett i fjor besluttet at saken skal føres på nytt.

Ifølge Sky News var drepte Meredith Kerchers familie tilstede i retten.

- Vi ønsker rettferdighet, jeg tenker på Meredith hver dag, sier Arline Kercher.

- Savner italia Knox har hele tiden insistert på at hun er uskyldig, men sier at sunn fornuft gjør at hun ikke ønsker å returnere til Italia.

DREPT: Den britiske studenten Meredith Kercher ble i 2007 funnet drept og seksuelt mishandlet i en leilighet som hun delte med Knox i Perugia i Italia. Foto: EPA/NTB Scanpix
DREPT: Den britiske studenten Meredith Kercher ble i 2007 funnet drept og seksuelt mishandlet i en leilighet som hun delte med Knox i Perugia i Italia. Foto: EPA/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg savner Italia mye. Men jeg er redd. Jeg var i fengsel i fire år uten at jeg hadde gjort noe galt, og til tross for at jeg ropte ut om min uskyld trodde ingen på meg, har hun sagt til avisa La Repubblica.

Nå kan Italia dermed stå overfor en lang kamp om utlevering med amerikanske myndigheter.

Skrev bok I en bok hun ga ut i mai i fjor beskriver Knox partylivet hun førte i Italia før Kercher, som hun delte rom med, ble drept og hun selv endte i fengsel og en rettssal. Hun skriver at hun, Meredith og andre utenlandske og italienske venner røykte mye marihuana og hadde et aktivt sexliv med mange partnere, noe hun trodde gjorde henne mer voksen.

Hun forteller at hun tilbrakte natten da drapet skjedde, i leiligheten til sin nye kjæreste, Raffaele Sollecito, som også ble dømt for drapet.

Neste morgen var det hun som fant Meredith drept. Hun sier hun prøvde å hjelpe politiet med etterforskningen, og at hun for sent skjønte at hun selv var mistenkt.

Siden hun var ung og uskyldig og snakket lite italiensk, skriver hun at hun ble forledet til å komme med en falsk tilståelse, der hennes sjef også ble nevnt.

OGSÅ DØMT: Amanda Knoxs italienske eks-kjæreste Raffaele Sollecito ble dømt til 25 års fengsel for drapet på Kercher. Foto: EPA/NTB Scanpix
OGSÅ DØMT: Amanda Knoxs italienske eks-kjæreste Raffaele Sollecito ble dømt til 25 års fengsel for drapet på Kercher. Foto: EPA/NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart