- Føyer seg inn i rekka av hendelser som har ført til at mange oppfatter henne som ikke helt redelig

Forsker om avsløringen av 14 900 «nye» e-poster fra Clintons private server.

 OMGANG NUMMER TO: Presidentkandidat Hillary Clinton er ikke ferdig med e-postsaken på en stund ennå, etter at det i dag ble kjent at 14 900 e-poster ikke ble nevnt av Clintons advokater. Disse kommer i tillegg til de 30 000 som allerede er gransket. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB Scanpix
 OMGANG NUMMER TO: Presidentkandidat Hillary Clinton er ikke ferdig med e-postsaken på en stund ennå, etter at det i dag ble kjent at 14 900 e-poster ikke ble nevnt av Clintons advokater. Disse kommer i tillegg til de 30 000 som allerede er gransket. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hillary Clinton unngikk for halvannen måned siden tiltale for å ha brukt en privat e-postserver i sitt virke som utenriksminister. 30 000 e-poster til og fra den nåværende presidentkandidaten ble gransket.

Men i går kom det fram at FBI har overlevert ytterligere 14 900 e-poster fra Clintons server til det amerikanske utenriksdepartementet, som etterforsker saken på eget initiativ. Advokatene hennes unnlot å opplyse om dem, skriver Washington Post.

Dermed blir det mer gransking i e-postsaken, midt i oppkjøringen foran valget 8. november.

- Lang og utmattende affære

Hilmar L. Mjelde, seniorforsker og USA-ekspert ved Uni Research Rokkansenteret i Bergen, sier den nye e-postavsløringen føyer seg inn i rekka av hendelser som har ført til at mange oppfatter henne som ikke helt redelig.

- Kritikerne beskylder henne for stadig å komme med halvsannheter, og at hun drives fra skanse til skanse, framfor å legge alle kortene på bordet med en gang. Da utvikler dette seg til en lang og utmattende affære, som nå, sier Mjelde til Dagbladet.

På den annen side tror han ikke de nyoppdagede e-postene får all verdens følger for den demokratiske presidentkandidaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer