FpU: - Hetsen mot Mani Hussaini er hårreisende. Det er hatytringer

AUF-leder mottar drapstrusler og hatytringer etter at han beklaget kjerringuttalelser mot Sylvi Listhaug (Frp).

HETSES:  AUF-leder Mani Hussaini kalte Sylvi Listhaug for en «kjerring» under sin første mai-tale, og fikk refs fra Ap-nestleder Hadia Tajik. DA Hussaini beklaget uttalelsen på egen Facebook-side, kom truslene.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
HETSES: AUF-leder Mani Hussaini kalte Sylvi Listhaug for en «kjerring» under sin første mai-tale, og fikk refs fra Ap-nestleder Hadia Tajik. DA Hussaini beklaget uttalelsen på egen Facebook-side, kom truslene. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

1. mai holdt AUF-lederen Mani Hussaini første mai-tale i Trøndelag. Her sa han blant annet «Kast kjerringa på hue ut av regjeringa» om integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Det tok ikke lang tid før Ap-kollega og -nestleder Hadia Tajik gikk ut og sa at uttalelsene til Hussaini om Listhaug var uakseptable.

Kort tid etter beklaget Hussaini sitt ordvalg på sin Facebook-side: «I ettertid ser jeg at å bruke ordet kjerring om en politisk motstander var uheldig, og det beklager jeg».

Ekstrem hets Så kom hetsen og drapstruslene på AUF-lederens side: «helvetes innvandrere...du og dere skulle våre kasta og rævakjørt ut av landet», skriver en. «Du kom til norge i 2005 og slenger med kjeften slikt?? Mot et land som har hjulpet deg? Tatt imot deg? At det går an!!!», skriver en annen. «Du er faen ikke verdt meir enn en haglpatron du mani, håpe du får en snart!», skriver en tredje.

- Jeg reagerte på at Hussaini brukte ordet «kjerring», som ikke hører hjemme i norsk politikk. Det ødelegger debatten, og jeg var glad for beklagelsen. Men hetsen som kom etter beklagelsen er hårreisende. Det er hatytringer, sier FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer