FpU ber regjeringen snu om poseavgiften

Frykter negativ miljøeffekt.

<strong>OPPGITT:</strong> Plastposeavgiften kan føre til at det blir flere små gratisposer som vil gi en negativ miljøeffekt, mener Atle Simonsen, formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU). Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
OPPGITT: Plastposeavgiften kan føre til at det blir flere små gratisposer som vil gi en negativ miljøeffekt, mener Atle Simonsen, formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU). Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Plastposeavgiften kan føre til at det blir flere små gratisposer som vil gi en negativ miljøeffekt, mener Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) og ber regjeringen avlyse innføringen av avgiften.

- Hvis man først skal innføre en eller annen miljøavgift, er plastposer kanskje det dummeste man kan avgiftslegge, sier FpU-leder Atle Simonsen til Aftenposten.

Simonsen er bekymret for at en slik avgift kan få en negativ miljøeffekt dersom man følger samme modell som i Danmark, hvor det er avgift på poser som rommer mer enn 5 liter.

- Problemet med dette er at omfanget av små, gratis poser vil øke. Disse egner seg ikke for søppel, og kan ende med å bli kastet, sier FpU-lederen.

Etter at budsjettpartiene på Stortinget skrev under avtalen har partiene kranglet om hvem som er ansvarlige for at poseavgiften kom med i 2015-budsjettet.

- Ingen vil ha denne avgiften. Ikke butikkene, og ikke partiene. Kan man ikke bare droppe den? spør han.

Avgiften på 1,50 kroner per plast- og papirpose skal gi 1 milliard ekstra til statskassa. Poseavgiften innføres 15. mars neste år.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer