FPU-er fikk støttegruppe etter Facebook-tabben

Kunne skjedd alle, mener Unge Høyre-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går skrev Dagbladet.no om kommunepolitikeren og FPU-nestformannen Ove Vanebo som formidlet på Facebook at han var «fucking bored» på kommunestyremøte. Nå har sympatierklæringene kommet nettopp gjennom Facebook, der Vanebo i går fikk sin egen støttegruppe.

Gruppa «Ja til ærlige politikere - Vanebos støttegruppe» (linken krever innlogging) har foreløpig 77 medlemmer, og beskriver seg selv som gruppen for de som støtter politisk ærlighet og ønsker å uttrykke sin støtte til Vanebo.

- Må ha nettvett

En av medlemmene i den voksende gruppen er Unge Høyre-leder Torbjørn Røe Isaksen, som også kjenner Vanebo personlig. Han synes det er forståelig at Vanebo kjedet seg på møtet, men ville selv ikke lagt ut noe slikt på sin Facebook-profil.

- Man må ha nettvett, særlig som politiker. Det er lite som er forbeholdt dine venner på nettet, og man er nødt til å behandle det som en offentlig plattform, sier Unge Høyre-lederen til Dagbladet.no.

Likevel synes han ikke det er noen grunn til å gi Vanebo noe nettvett-kurs.

- Det var en tabbe alle kunne gjort, sier Isaksen.

Selv har han både nevnt hendelsen på sin blogg, og vitset i statusfeltet på sin Facebook-profil med at han selv er «fucking bored» av å ikke være i Porsgrunn kommunestyre - der han stiller til valg i høst. 

<strong><b>FÅR STØTTE:</strong></b> Ove A. Vanebo fortalte på Facebook at han kjedet seg på kommunestyremøte. Etter flere medieoppslag i går har han nå fått en egen støttegruppe på Facebook. Faksimile fra Facebook
FÅR STØTTE: Ove A. Vanebo fortalte på Facebook at han kjedet seg på kommunestyremøte. Etter flere medieoppslag i går har han nå fått en egen støttegruppe på Facebook. Faksimile fra Facebook Vis mer

- Hjertesukk

Initiativtakeren bak gruppa er Bent Johan Mosfjell, redaktør for nettavisa Bokavisen og bekjent av Vanebo. Da Vanebo etter hans mening ble hengt ut på førstesidene i flere nettaviser, følte han det naturlig å starte en støttegruppe.

- Det er et åpenbart faktum at kommunestyremøtene kan være kjedelige. Vanebo har formidlet en sannhet, selv om ordbruken kanskje ikke var diplomatisk. Det er mange kjedelige kverulanter på slike møter, sier Bent Johan Mosfjell til Dagbladet.no.

Selv om han ikke har noe mål om å ta opp kulturen på kommunestyremøter, mener Mosfjell at det er viktig at Vanebo varsler om at han ikke er fornøyd på arbeidsplassen sin.

- Det er ikke noe brudd på lojaliteten i forhold til jobben. Dette var et hjertesukk fra et kjedelig kommunestyremøte, sier Mosfjell.

Har du forståelse for at andre i kommunestyret reagerer på dette?

- Nei, det har jeg ikke forståelse for. Det er en bagatell, sier Mosfjell.

MED I STØTTEGRUPPA: Torbjørn Røe Isaksen synes Vanebo gjorde en tabbe som kunne skjedd alle.
INITIATIVTAKER: Bent Johan Mosfjell startet Faceboo-gruppa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer