Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FpU hyller tvangs- utsendelser i julekalender

Luke 18 falt ikke i god jul.

VEKKER AVSKY: Mange har reagert negativt på luke 18 i  FpUs Facebook-kalender i går. Skjermdump: Facebook
VEKKER AVSKY: Mange har reagert negativt på luke 18 i FpUs Facebook-kalender i går. Skjermdump: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter reaksjonene på Facebook å dømme fikk mange ikke det de håpet på da Fremskrittspartiets ungdomsparti (FpU) åpnet luke 18 i deres julekalender i går.

Teksten «Luke 18: Tvangsutsendelser» over et juleinnrammet bilde av en person som blir geleidet av to norske tjenestemenn til et ventende fly. I forbindelse med avlukingen skriver FpU på sine Facebook-sider:

- Luke 18 i FpUs julekalender: Politiets utlendingsenhet har hittil i år gjennomført 6700 uttransporteringer av ulovlige innvandrere. Det er en økning på over 1200 fra samme tid i fjor. #fpujul

Bildet i julekalenderen, som er tatt av Politiets utledningsenhet er tidligere benyttet av VG i en sak om en utsendelsen av heleridømt pakistaner.

På Facebook har julekalenderns 18. luke ikke vekket julefølelsen hos veldig mange. Av de 108 som har kommentert direkte til bildet, er det bare et fåtall som har gitt tommelen opp. De aller fleste reagerer mer med avsky.

- Dette er noe av det jævligste jeg har sett. Er det mulig å være så grusomt sadistiske, å glede seg over andre menneskers ulykke bare fordi de ikke er norske?, skriver Facebook-kommentatoren som har fått flest likes på sida.

Mange nøyer seg med å omtale kalenderen som smakløs eller kvalm. En Facebook-bruker skriver:

- Hva i alle dager slags glede skaper denne skammelige julekalenderen?

En annen skriver:

- Trur nokon har misforstått konseptet " julegleder".

Dagbladet forsøkte tidligere i kveld å kommer i kontakt med formann Atle Simonsen i FpU, men uten hel.. Ungdomspartiet har selv kommentert kalenderen på Facebook.

- Dette er mennesker som har fått avslag på sin asylsøknad og som oppholder seg ulovlig i landet. Vi er glade at de som ikke skal være her, blir sendt hjem. På den måten kan vi bruke kapasitet og penger på de som faktisk er ønsket velkommen til Norge, og som skal starte et nytt liv her. Hvis vi ikke skal sende ut de som får avslag, kan vi bare legge ned hele asylinstituttet og si at ingen trenger å søke, alle kommer inn, poster FpU.

Sent i kveld gjentar formann Atle Simonsen i FpU overfor Dagbladet det samme som de la ut i Facebook-kommentaren.

- Hvilket signal sender det til dem som har behov for beskyttelse, som har søkt på reellt grunnlag og fått lovlig opphold? At de bare kan jukse seg til opphold? Hvis de som er her ulovlig skal få bli. FpU har samme politikk enten det er juni, januar eller desember og står for det. Vi har laget en kalender over 24 endringer FrP har gjort i regjering, skriver Atle Simonsen videre i kommentaren som han sendte til Dagbladet via Facebook.

Lik Dagbladet på Facebook

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!