Fpu: Kriminelle og kyr får mer støtte enn studenter i Norge

Fpu-formann Himanshu Gulati mener regjeringen bryter valgløfter.

Fp(k)u: Kyr og kriminelle får mer støtte enn studenter, hevder FpU. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet.
Fp(k)u: Kyr og kriminelle får mer støtte enn studenter, hevder FpU. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fpu-formannen mener regjeringen har sviktet studentene på det groveste.

- Kyr og kriminelle får mer av staten enn studenter. Vi burde da behandle fremtidige jurister, leger, sykepleiere og andre fremtidige skattebetalere bedre enn fengselsinnsatte, sier formann i Fremskrittspartiets Ungdom (Fpu), Himanshu Gulati. Han tar et oppgjør med den han mener er den rødgrønne regjeringens løftebrudd til studenter.

- Alle de tre rødgrønne partiene programfestet at de i inneværende periode skulle innføre 11 måneders studiestøtte. SVs nestleder og øverste rangerte statsråd, Bård Vegar Solhjell, kalte seg også for personlig garantist for 11 månders studiestøtte.  Forhandlet bort - Regjeringen har sviktet studentene både når det gjelder studiestøtte og studentboliger. Frp har i sine budsjetter økt studiestøtten, men regjeringen har klart å forhandle bort dette seg i mellom til tross for at de er helt enige. Det er for meg uforståelig.

Dette er AUF-leder Eskil Pedersen sterkt uenig i.

- Vi har seinest i dag lagt fram revidert nasjonalbudsjett som er et stor løft for studentene. I «Soria Moria II» var regjeringens mål å bygge 1000 nye studentboliger, så langt i år har vi bygd 1500 studentboliger. Og flere kommer. Det viser at denne regjeringen overoppfyller det de hadde lovet, sier Pedersen. Gulati mener at studentene likevell sitter igjen med en dårlig økonomi.  75 kroner dagen - En student sitter igjen med 75 kroner dagen etter å ha betalt husleie og mat. For de fleste er summen enda mindre da bokostnadene er langt høyere enn jeg bruker i regnestykket. Siden mesteparten av dette er lån, har studentene i realiteten under 30 kroner dagen i støtte fra staten å leve for. Dette er mindre enn det en bonde får i støtte for ei ku, eller det en fengselsinnsatt får i daglig godtgjørelse, sier Himanshu Gulati. Her er Fpu formannens regnestykke:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer