Klimastreiken

Fpu-leder: Klimastreiking er skulking

Bjørn-Kristian Svendsrud (Fpu) anbefaler elevene å være på skolen, i stedet for å delta i klimastreiken.

BLI PÅ SKOLEN: Bjørn-Kristian Svendsrud (Fpu) mener at hvis elevene vil redde kloden, så burde de bli på skolen og ikke delta i klimastreiken. Foto: Fpu
BLI PÅ SKOLEN: Bjørn-Kristian Svendsrud (Fpu) mener at hvis elevene vil redde kloden, så burde de bli på skolen og ikke delta i klimastreiken. Foto: Fpu Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I forbindelse med fredagens klimastreik er flere uenige i hvorvidt elvene burde delta i streiken og få fravær, eller bli på skolen.

I forrige uke fortalte Hulda Holtvedt (MDG) til Dagbladet at hun syntes elevene skal vise fingeren til fraværsreglene og delta i streiken.

Formann i Fpu, Bjørn-Kristian Svendsrud, syntes det er spesielt av en ungdomspartileder å anbefale ungdom å skulke skolen.

- Jeg vil egentlig gjøre det stikk motsatte, nemlig å anbefale elevene å være på skolen. Vil du redde kloden? Da bør du være på skolen.

- Streik hører arbeidslivet til

Svendsruds råd til alle som ønsker å redusere klimagassutslipp, er å velge valgfag som gjør elevene rustet til å velge utdannelser hvor de kan finne løsninger på morgendagens utfordringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer