FpU-leder tar permisjon etter voldtektsanklager

Leder av Oslo FpU, Chim Kjølner, ba i går kveld om permisjon fra sitt verv som følge av voldtektsrykter knyttet til hans navn. Kjølner avviser ryktene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ryktene utpeker meg som den sentrale Frp-politikeren som skal ha voldtatt Cathrin Rustøen på FpUs landsmøte i Langesund. Det har jeg fått bekreftet av sentrale folk i Frp. Men denne påstanden har ingenting med virkeligheten å gjøre. Jeg har god samvittighet, sier Chim Kjølner til Tønsbergs Blad.

Kjølner sier at han ber om permisjon av hensyn til partiet og ungdomslaget han er leder for.

- Urimelighet

- Her sitter jeg i et styre sammen med unge folk, og de skal slippe belastningen med at de har en formann som er beskyldt for og som sannsynligvis settes under politietterforskning for voldtekt. Derfor har jeg bedt om permisjon fra denne jobben. Kun derfor, sier Kjølner.

På landsmøtet i Langesund var Kjølner med som observatør. Han sier at han ikke kjenner Rustøen spesielt godt, og hevder at han ikke var i kontakt med henne under landsmøtet. Voldtektsryktene hørte han om første gang i høst, men mener de faller på sin egen urimelighet.

Annen kvinne

- For å si det på en annen måte. Under landsmøtet i Langesund hadde jeg ingen mulighet til å voldta Cathrin Rustøen. Jeg var nemlig, stort sett hele tiden, sammen med en annen av de kvinnelige utsendingene. Vi tilbrakte mesteparten av tiden i Langesund sammen. Denne kvinnen var min kjæreste i trekvart år etter dette landsmøtet, sier Kjølner.

Han er glad for at politiet nå etterforsker saken, og regner med å bli innkalt til avhør.

Skulle fjernes

- Det har jeg ingenting imot. Jeg ønsker å få denne saken ut av verden så raskt som mulig, slik at vi kan konsentrere oss om politisk arbeide igjen. Det er viktig nå som vi er inne i et valgår, sier Kjølner.

Kjølner har i egenskap som FpU-leder i Oslo også sittet i styret i Oslo Frp. Han var ved en misforståelse en stund på lista over «verstinger» som partiledelsen ville fjerne.

- Da jeg kom på listen over dem som skulle sparkes ut av partiet, hadde jeg en samtale med organisasjonskulturutvalget. Da løste det hele seg, sier Kjølner.

(NTB)