Fpu-lederen vervet nye medlemmer, men alle bodde i India

Gransket av Frp.

BLE GRANSKET: Fpu-leder Himanshu Gulati ble gransket av sin egen partiledelse, etter at han vervet 23 indiske statsborgere som FpU-medlemmer. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BLE GRANSKET: Fpu-leder Himanshu Gulati ble gransket av sin egen partiledelse, etter at han vervet 23 indiske statsborgere som FpU-medlemmer. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fpu-leder Himanshu Gulati ble gransket av Fremskrittspartiets ledelse etter at hans eget fylkeslag hadde sendt et varslingsbrev til partiledelsen på grunn av mistanke om medlemsjuks, skriver VG i dag.

Gulati hadde på egenhånd meldt inn 23 indiske statsborgere i Akershus Fpu, og alle var bosatt i India. I granskningsrapporten heter det at alle medlemmene var registrert med boligadresse i Akershus, men at disse adressene var relatert til Gulati.

- Jeg har gått på filmskole i India, og dette var venner av meg som ønsket å vise sin støtte til meg ved å være medlemmer av Fpu, sier Gulati til VG.

Han forklarer at han la ut for medlemsavgiften, og hevder han siden har betalt tilbake.

 

Frp-rapporten konkluderer med at Gulati ikke har brutt partiets regelverk, men at dette ikke er den ideelle måten å drive medlemsverving på.

I Dagbladets valgsending i dag møter vi blant andre partileder i Frp, Siv Jensen. Du kan stille spørsmål til Jensen gjennom vårt livestudio.

Det er også mulig å møte opp ved valgboden foran Stortinget, og publikum har mulighet til å stille spørsmål direkte til Jensen.