FpU-politikere burkademonstrerer på kvinnedagen

- Behandler kvinner som rotter.

DEMONSTRERE: FpU-medlemmene (f.v.) Angelica Kjos, Eva Berner og Sara Berge Økland har iført seg burka for å protestere mot kvinneundertrykkelse. Foto: Privat
DEMONSTRERE: FpU-medlemmene (f.v.) Angelica Kjos, Eva Berner og Sara Berge Økland har iført seg burka for å protestere mot kvinneundertrykkelse. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I anledning kvinnedagen har medlemmer fra Framskrittspartiets Ungdom (FpU) iført seg burka og kjettinger for å demonstrere mot kvinneundertrykkelse.

- Kampen mot radikalisering, islamisering og grov undertrykkelse av kvinner i både inn-og utland fortjener størst oppmerksomhet i dag, mener sentralstyremedlem Sara Berge Økland.

- Uansvarlig integreringspolitikk Hun savner at søkelyset rettes mot minoritetskvinner, også de som blir utsatt for overgrep i utlandet.

- Spesielt med tanke på ting som tvangsekteskap, vold og kjønnslemlestelse, og tvang i den form at kvinnene ikke får leve ut sine egne ambisjoner og ønsker, sier hun til Dagbladet.

Økland understreker at Norge skal være et land der kvinner og menn har de samme rettighetene og pliktene.

- Jeg aksepterer ikke at stadig flere kvinner i Norge opplever fysisk og psykisk vold som følge av en uansvarlig innvandrings-og integreringspolitikk. Det vokser fram et klasseskille mellom kvinner som får muligheten til å leve sine liv i tråd med norske lover og de som blir undertrykt.

Var i Kabul - Islamister behandler kvinner som rotter. I dag har vi ikke oversikt over hvor mange som har utført ekstreme voldshandlinger i utlandet som fremmedkrigere, eller før de bosatte seg i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer