FpU-representanter følte seg truet ved Oslo-skole: - Det var like før det smalt

Torsdag 29. august ble en Oslo-skoles aula forvandlet til en politisk slagmark. To FpU-representanter måtte forlate boden sin, etter å ha blitt omringet av 15-20 gutter.

DEBATT FØRTE TIL OPPHETET STEMNING: - Det gikk langt over grensen, sier en av de to FpU-representantene som måtte «flykte» fra den politiske boden sin. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
DEBATT FØRTE TIL OPPHETET STEMNING: - Det gikk langt over grensen, sier en av de to FpU-representantene som måtte «flykte» fra den politiske boden sin. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På mange områder har Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet to vidt forskjellige politiske synspunkter. Men under en skoledebatt ved Hellerud videregående skole i Oslo den 29. august, gikk det hakket for langt, opplyser deltakere til Dagbladet.

- Det som skulle være en saklig debatt om Oslo og vår politikk i FpU, endte i opphetet kritikk rettet mot Frp og enkeltpersoner i partiet, sier 18 år gamle Armin Braimi til Dagbladet.

Han representerte partiet på debatten sammen med jevnaldrende Rebecca Cook Tansøy. Braimi forteller at etter å ha holdt et åpningsinnlegg til applaus fra elevene, snudde stemningen helt:

- Det gikk mer på hva Sylvi Listhaug og Siv Jensen tidligere har uttalt. Debatten resulterte i en uproporsjonal framvisning av vår politikk, og det virket som at de andre partiene heller ville angripe oss enn å snakke om egne mål, sier han.

Følte seg truet

Etter debatten skal hendelsen ha eskalert ytterligere. De to representantene skulle holde en politisk bod på skolen, i likhet med de andre ungdomspartiene, men opplevde heller å bli omringet av «utagerende» elever.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer