LO OG AP: Ap-leder Jonas Gahr Støre sammen med påtroppende LO-leder Hans-Christian Gabrielsen under LO-kongressen. Foto: Vidar Ruud NTB/ Scanpix
LO OG AP: Ap-leder Jonas Gahr Støre sammen med påtroppende LO-leder Hans-Christian Gabrielsen under LO-kongressen. Foto: Vidar Ruud NTB/ ScanpixVis mer

FpU sa de ville anmelde Ap og LO. Nå har de ombestemt seg

Tror den ville blitt henlagt. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets Ungdom tok til orde for å anmelde Arbeiderpartiet og LO for korrupsjon på FrPs landsmøte 7. mai, men nå har de ombestemt seg.

- Vi har etter en nærmere vurdering kommet fram til at sannsynligheten for at saken blir henlagt grunnet manglende rettslig interesse, er stor, sier FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud til ABC Nyheter.

Bakgrunnen for saken var et innlegg fra sentralstyremedlem i FpU, Fredrik Juel Hagen, som i kraftige ordelag kritiserte pengestøtten som LO gir Ap, LOs plass i Aps sentralstyre og løftet fra Støre om å øke fagforeningsfradraget ved en valgseier. Frp-nestor Carl I. Hagen tok replikk og spurte om FpU-representanten nå på egnet måte vil anmelde Ap for korrupsjon.

Istedenfor å anmelde, velger FpU å sendte et åpent brev til LO.

«Den massive pengestøtten som LO gir til Arbeiderpartiet, LOs egen plass i Arbeiderpartiets sentralstyre og løftet fra Støre om å øke fagforeningsfradraget ved en eventuell valgseier er kritikkverdig.» skriver FpU i brevet som ABC Nyheter har fått tilgang til.

«De aller fleste partier i Norge mottar pengestøtte fra ulike organisasjoner eller enkeltpersoner, og dette er det i utgangspunktet ingenting galt med. Gråsonen blir imidlertid hårfint overtrådt når pengestøtten brukes som brekkstang for politisk gjennomslag, og når en betydelig giver får egen plass i partiets sentralstyre», heter det videre.

(NTB)