LO OG AP: Ap-leder Jonas Gahr Støre sammen med påtroppende LO-leder Hans-Christian Gabrielsen under LO-kongressen. Foto: Vidar Ruud NTB/ Scanpix
LO OG AP: Ap-leder Jonas Gahr Støre sammen med påtroppende LO-leder Hans-Christian Gabrielsen under LO-kongressen. Foto: Vidar Ruud NTB/ ScanpixVis mer

FpU sa de ville anmelde Ap og LO. Nå har de ombestemt seg

Tror den ville blitt henlagt. 

Fremskrittspartiets Ungdom tok til orde for å anmelde Arbeiderpartiet og LO for korrupsjon på FrPs landsmøte 7. mai, men nå har de ombestemt seg.

- Vi har etter en nærmere vurdering kommet fram til at sannsynligheten for at saken blir henlagt grunnet manglende rettslig interesse, er stor, sier FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud til ABC Nyheter.

Bakgrunnen for saken var et innlegg fra sentralstyremedlem i FpU, Fredrik Juel Hagen, som i kraftige ordelag kritiserte pengestøtten som LO gir Ap, LOs plass i Aps sentralstyre og løftet fra Støre om å øke fagforeningsfradraget ved en valgseier. Frp-nestor Carl I. Hagen tok replikk og spurte om FpU-representanten nå på egnet måte vil anmelde Ap for korrupsjon.

Istedenfor å anmelde, velger FpU å sendte et åpent brev til LO.

«Den massive pengestøtten som LO gir til Arbeiderpartiet, LOs egen plass i Arbeiderpartiets sentralstyre og løftet fra Støre om å øke fagforeningsfradraget ved en eventuell valgseier er kritikkverdig.» skriver FpU i brevet som ABC Nyheter har fått tilgang til.

«De aller fleste partier i Norge mottar pengestøtte fra ulike organisasjoner eller enkeltpersoner, og dette er det i utgangspunktet ingenting galt med. Gråsonen blir imidlertid hårfint overtrådt når pengestøtten brukes som brekkstang for politisk gjennomslag, og når en betydelig giver får egen plass i partiets sentralstyre», heter det videre.

(NTB)