FpU-topp innrømmer sex med mindreårig

En sentral tillitsmann i Fremskrittspartiets ungdom politietterforskes for å ha hatt sex med ei 15 år gammel jente. Det var faren til jenta som anmeldte forholdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare et halvt år etter forrige politiske jordskjelv i FpU, romler det til på nytt. En sentral politiker i Fremskrittspartiets ungdomsorganisasjon er anmeldt for å ha hatt sex med ei 15 år gammel jente. Mannen er i 20-åra, skriver VG.

Det er 15-åringens far som har anmeldt mannen til politiet. Faren er i harnisk over forholdet, og mener politikeren var klar over at jenta var mindreårig.

- De kom i kontakt via nettstedet Spray-date, og hadde kontakt via nettet i et par måneder før de rent fysisk møttes. Og på min datters egen nettside på Spray-dat står hennes alder svart på hvitt, sier faren til VG.

Avsløringen førte til et raskt sammenkalt sentralstyremøte i FpU. Der ble det bestemt at vedkommende, en fylkestillitsvalgt, blir suspendert inntil politiet har gjort seg ferdig med saken.

Trodde hun var eldre


Ungdomspolitikeren gikk til sengs med jenta i oktober i fjor etter å ha chattet med henne en periode. Overfor VG innrømmer han at han hadde sex med jenta, men avviser at han visste at hun var mindreårig.

- Det hele var et engangstilfelle. Jeg var ikke klar over jentas alder. Tvert imot tyder både utseendet og oppførselen hennes på at hun er minst 17-18 år, sier mannen til VG.

Den seksuelle kontakten var frivillig fra begge parter. Nå frykter mannen at hans politiske karriere står i fare.

FrP-formann Carl I. Hagen vil kommentere saken i løpet av dagen når han har satt seg nærmere inn i den.