FpU vil filme muntlig eksamen

Filming av muntlig eksamen vil gjøre det lettere for norske elever å klage på karakteren, mener Fremskrittspartiets Ungdom. 

VIL HA FILMING: Bjørn-Kristian Svendsrud i FpU mener elevene bør kunne be om at muntlige eksaminasjoner filmes. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VIL HA FILMING: Bjørn-Kristian Svendsrud i FpU mener elevene bør kunne be om at muntlige eksaminasjoner filmes. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forslaget er anbefalt av Fremskrittspartiets landsstyre og vil etter alt å dømme bli vedtatt på landsmøtet i partiet neste helg.

- FpU er opptatt av å styrke elevers rettssikkerhet, og det gjør vi gjennom å filme muntlig eksamen slik at elevene får en reell klageadgang på en veldig viktig karakter, sier ungdomsorganisasjonens leder Bjørn Kristian Svendsrud til NTB.

- Godt initiativ

Forslaget får tommelen opp fra Frps utdanningspolitiske talsperson Roy Steffensen, som mener det er et godt initiativ.

- Dette er et forslag som kan styrke elevenes klageadgang, og som det kan være interessant å se nærmere på. Forslaget vil jo ha en kostnadsside, og jeg tenker at det kunne vært forsøkt ut på noen videregående skoler først, før vi evaluerer og konkluderer om det er noe som bør være obligatorisk, sier han.

I forslaget fra FpU poengteres det at det er vanskelig å klage på karakteren fra muntlige eksaminasjoner.

- Dersom eleven føler seg urettferdig behandlet eller feilvurdert av sensor, er situasjon slik at man ikke kan klage på den aktuelle framføringen som er blitt holdt. Dette skyldes at en ny sensor ikke kan se hvilket arbeid som faktisk ble gjort og hvilken kompetanse eleven faktisk har framvist, argumenteres det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer