Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FpU vraker nestleder etter anklager om seksuell trakassering

Kristian Eilertsen ble vraket som nestleder i Fremskrittspartiets Ungdom under landsmøtet lørdag ettermiddag. Andreas Brännström blir ny nestleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet / NTB): Eilertsen fikk 30 av 71 stemmer på landsmøtet mot Brännströms 40 stemmer, skriver iTromsø.

Fremskrittspartiet har allerede konkludert med at Eilertsen har brutt partiets retningslinjer, og gitt ham en «kraftig advarsel».

Eilertsen uttalte før valget at den siste tiden har vært vanskelig:

- De to siste månedene har vært ekstremt tunge, vanskelige og krevende. Det har vært en vanskelig tid for varslere, partiet og meg. Jeg vil si unnskyld og beklage til alle de som har opplevd min oppførsel som upassende, sa Eilertsen ifølge NRK.

- Skal være trygt

Fremskrittspartiets partileder Siv Jensen er knapp i sin kommentar til det som skjedde på landsmøtet:

- Jeg tar alle valg som gjøres på Fpus landsmøte til orientering, det er delegatene som bestemmer det, sier hun til NTB.

Fra talerstolen sa partilederen at tillitsvalgte har et spesielt ansvar:

– Jeg forventer faktisk at alle som har tillitsverv er gode forbilder. Som tillitsvalgte og folkevalgte har vi et ansvar med å gå foran som gode rollemodeller, fastslo Jensen fra talerstolen.

Ifølge iTromsø tok Jensen også selvkritikk for deler av hvordan varslersakene er håndtert i partiet, men hun irettesatte også FpU-ere som har uttalt at det er utrygt for unge jenter å være med i ungdomsorganisasjonen.

– I enkelte saker har vi ikke gjort nok, og vi skal bli flinkere. Men hvis det er en ting jeg ikke tåler er det når folk sier det ikke er trygt. Vi har retningslinjer, og det har vært tema på alle fylkesårsmøter, sa Jensen.

Ny nestleder

Andreas Brännström fra Oslo er partiets nye nestleder.

– Med meg får dere en som kjemper for organisasjonen, og som bygger talenter innad samtidig som jeg kjemper for FpU og sprer vårt budskap utad, sa Brännström ifølge NRK.

Bjørn-Kristian Svendsrud ble som eneste kandidat gjenvalgt som leder for ungdomspartiet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!