Fra +27 til -3

Vårværet spriker i alle retninger. Tørt to uker til Østafjells.

PINSEFREDAG: Våren har kommet til Lysakerfjorden utenfor Huk i Oslo. Og våren fortsetter med varmetopp onsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
PINSEFREDAG: Våren har kommet til Lysakerfjorden utenfor Huk i Oslo. Og våren fortsetter med varmetopp onsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne onsdagen blir den varmeste i overskuelig framtid - fra 24/25 plussgrader i Oslo-området med omkrets til kanskje 27 pluss de to varmeste stedene i Sør-Norge tirsdag: Sigdal (+22,8 tirsdag) og Nesbyen (21,4).

Men østafjells stopper også vår- og sommertemperaturene ved inngangen til juni.

I resten av vårt langstrakte land er det massivt regnvær, snøfall, økende skogbrannfare og fortsatt flomfare samtidig.

Tørt i to uker

Vår- og sommerfølelsen først: - Det er ingen tegn til nedbør av betydning østafjells så langt prognosene rekker fram til tirsdag 13. juni. Det kan komme noen spredte regnbyger fra kommende mandag, men det er også alt vi kan se nå, sier statsmeteorolog Siri Wiberg ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Det betyr også økte advarsler mot skogbrann i Rogaland, Agder, Vestfold og Telemark, Viken og deler av Innlandet. Der er det allerede gul advarsel denne uka - kategori 2 av 4.

Kalde netter og lite regnvær har berget sørlige deler av Østlandet og Troms og Finnmark fra storflommer hittil i vår.

Men faren er ikke over før snøsmeltingen starter for alvor lengre nord i Sør-Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer