Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fra 279 til 150 savnede

Kripos nedjusterer antall savnede fra 279 til 150. Nye navn er også kommet til.Her er lista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er savnetlista  

(Dagbladet.no): Totalt er det nå 150 nordmenn savnet etter flodbølgen som ramemt Sørøst-Asia 2. juledag. Klokka 11.30 i dag var det offisielle tallet 275, samtidig som savnet-lista inneholdt 279 navn.

Kripos  har både lagt til nye navn og fjernet navn fra sine-savnet-lister, men hvor mange nye det dreier seg om ønsker de ikke å opplyse noe om. De nekter også å svare på om alle de som er fjernet fra listene er funent i live, eller om noen av dem er bekreftet omkommet. 

- Charles lever

En rekke personer ringer og sier at flere på listen ikke er savnet.


Da Elin Ødegaard så lista over de savnede, så hun at Charles Michael fra Oslo var oppført. Hun snakket imidlertid med ham på nyttårsaften, og da fortalte Michael at han var i god behold på den indiske vestkysten.

- Jeg har nå snakket med Kripos, og de noterte opplysningene mine, sier Ødegaard til Dagbladet.no.

Dagbladet.no er blitt kontaktet av flere pårørende som sier de har hatt kontakt med personene som står på savnet-listen som ble offentliggjort av Kripos i formiddag.

FRA 464 til 150 SAVNEDE: I går var 464 nordmenn savnet etter dødsbølgene i Sørøst-Asia. I ettermiddag er tallet nede i 150. Utenriksminister Jan Petersen holdt pressekonferanse klokka 11.30 i dag, og tok ikke selvkritikk.
FRA 464 til 150 SAVNEDE: I går var 464 nordmenn savnet etter dødsbølgene i Sørøst-Asia. I ettermiddag er tallet nede i 150. Utenriksminister Jan Petersen holdt pressekonferanse klokka 11.30 i dag, og tok ikke selvkritikk. Vis mer

En kvinne ringte til Dagbladet.no og fortalte at hun snakket med en av de som står på listen nyttårsaften. Mannens navn er så sjeldent at det ikke kan være snakk om en navneforveksling.

Tønsberg Blad melder at alle fire i familien Berg slett ikke er savnet, men fremdeles er på ferie i Thailand.

Ytterligere en familie skal være feilregistrert.

Også to personer skal være feilregistrert i Tromsø melder avisa Nordlys.

Bjarne Hundsnes og Robert Honningsvåg,  er også i god behold, selv om de står på savnet-lista, melder Sunnmørsposten.

Totalt vet Dagbladet.no foreløpig om minst 45 personer som står på lista, men som er i god behold, men flere titalls personer har kontaktet politiet og fortalt om feil på listene.

Kripos hadde allerede justert listene kraftig ned da de la fram listene i dag.

Odd Einar Dørum sa på pressekonferansen at navnene på de døde ennå ikke er offentliggjort. Det vil gjøres i samråd med de pårørende.

  • Dersom det er feil på listene som du kan bidra til å rette opp, ta kontakt med ditt lokale politi. Ring da 02800 og du blir automatisk satt over til din lokale politistasjon.
  • Dersom du ønsker å bidra med mer informasjon om de savnede til Dagbladet, kan du ringe vår tipstelefon 22 20 00 00. Du kan også sende oss epost til 1000tipset@dagbladet.no
  • Dagbladet.no kommer snart med fyldigere versjon. Trykk Oppdater/Reload for å lese siste versjon.


52 barn savnet

52 barn og unge under 18 år er savnet etter flodbølgen. Av disse er det 28 barn under 10 år. To av de savnede er spedbarn på under ett år.

Det er 14 barn mellom 10 og 15 år som er savnet, mens det er ti savnede ungdommer mellom 15 og 18 år.

Listen inneholder ni tilfeller der barn som må antas å være søsken er meldt savnet. Det gjelder barn med samme etternavn og bosted, ifølge NTB. I ett tilfelle er det tre antatte søsken mellom 6 og 14 år som er meldt savnet.

52 barn og unge under 18 år er savnet etter flodbølgen i Asia 2. juledag. Av disse er det 28 barn under 10 år.

Listen inneholder ni tilfeller der barn som må antas å være søsken er meldt savnet. Det gjelder barn med samme etternavn og bosted. I ett tilfelle er det tre søsken mellom 6 og 14 år som er meldt savnet.

Flest savnet fra Oslo

Av de savnede er det flest som har tilknytning til Oslo Politidistrikt.

På lista er 56 Oslo-borgere registrert. Deretter kommer kategorien Utland/ukjent med 30 personer.

Hordaland er det nest hardest berørte politidistriktet, ifølge Kripos-lista. Hordaland Politidistrikt har opplyst å savne 28 personer.

Asker og Bærum Politidistrikt savner 22 personer, mens Vestfold savner 19. 14 personer er savnet fra Rogaland, 12 fra Romerike, 11 fra Sør-Trøndelag, 11 fra Østfold og 10 fra Agder.

Troms politidistrikt savner 8 personer, Follo politidistrikt savner 7, Søndre Buskerud 6, Hedmark 5, Telemark 5, Salten 4, Midtre Hålogaland 3, Nordre Buskerud 3, Nord-Trøndelag 3, Sogn og Fjordane 3, Vest-Finnmark 3, Helgeland 2, Nordmøre og Romsdal 2, Sunnmøre 2, Haugaland og Sunnhordaland 1 og Vestoppland 1.

Kripos understreker at lista er en liste over savnede og at den ikke er endelig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media