Halv pris:  Eiendommen i Doktor Holms vei gikk 49 prosent under opprinnelig prisantydning. Foto: Christopher H. Sandøy/FA
Halv pris: Eiendommen i Doktor Holms vei gikk 49 prosent under opprinnelig prisantydning. Foto: Christopher H. Sandøy/FAVis mer

Fra 50 til 26 mill.: Investor-brødre slo til på halv pris

Boligen i Holmenkollen var blant Norges dyreste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Investorbrødrene Kristian og Roger Adolfsen endte opp med en superrabatt da de kjøpte det som lenge var annonsert som én av Norges dyreste boliger. Nå skal de utvikle den 9,6 mål store tomten i Holmenkollen, skriver Finansavisen.

Fra 50 til 26 mill. Doktor Holms vei 15 ble opprinnelig lagt ut med en prisantydning på 50 millioner kroner, som senere ble nedjustert til 40 millioner kroner. Boligen var et dødsbo, og ifølge eiendomsregisteret ble den nylig omsatt for 25,68 millioner kroner, som i så fall er 49 prosent under opprinnelig prisantydning.

Det var Camilla Sem hos Sem og Johnsen som ifølge avisen overtok megleroppdraget av Nils O. M. Nordvik i Nordvik & Partners ved inngangen til året. Det første hun gjorde var å bestille ny takst.

- Jeg hadde i utgangspunktet en annen vurdering, og eiendommen lot seg ikke utvikle så meget som man kanskje hadde håpet på forhånd. Derfor innhentet vi en ny takst som vi så gikk ut med, sier Sem til Finansavisen.

Selgers ønske Nils O. M. Nordvik sier til avisen at han forholdt seg til selgers ønske og takstmannen da prisen ble satt på først 50 millioner kroner.

- Selger ba meg legge ut boligen for 50 millioner kroner, som også var takstmannens vurdering, og jeg forholdt meg til det. Det var på tidspunktet overhodet ikke aktuelt for selger å legge ut med noe lavere prisantydning, og hadde jeg gjort det ville ikke selger akseptert det.

Hovedhuset har et P-rom på 330 kvadratmeter og er oppført i 1917. Eiendommen ble markedsført som en herskapelig, tilbaketrukket eiendom med parkmessig opparbeidet hage med dam.

Flere nyheter Norges råeste boliger
Svak prisøkning for hytter ved sjøen
Bladde opp 30 millioner for Bergens dyreste bolig