FRA KALDT TIL VARMT: I morges var det tosifra minusgrader på Røros før det ble tosifra plussgrader noen timer senere. Disse bildene fra Røros er på ingen måte tatt i morges og i dag, men ved helt andre kalde og varme anledninger. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB scanpix
FRA KALDT TIL VARMT: I morges var det tosifra minusgrader på Røros før det ble tosifra plussgrader noen timer senere. Disse bildene fra Røros er på ingen måte tatt i morges og i dag, men ved helt andre kalde og varme anledninger. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB scanpixVis mer

Fra bikkjekaldt til supervår på få timer

Flere steder i landet hadde sjokkhopp i temperaturen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Innbyggerne på Røros kledde nok godt på seg da sto opp i dag tidlig og startet dagens gjøremål i dag. Men mens døgnet gryet til dag ble nok de tjukke jakkene varmere og varmere å ha på seg.

Adressa.no melder at mellom klokka 07 og 08 i morges viste gradestokk ved Røros lufthavn kjølige minus 12,4 grader. Mellom klokka 12 og 13 hadde gradestokken steget til vårvarme 11,3 grader. Det er et temperaturhopp på deilige 23,7 grader, melder avisa.

- Det er nokså uvanlig, men kan forekomme på denne tida av året, spesielt i høytliggende strøk, sier meteorologkonsulent Jan-Inge Hansen ved Meteorologisk institutt (MET) til Dagbladet.

Han forklarer at det nærmest var vindstille og skyfritt i Røros i natt. Den samme værtypen hadde man på dagen i dag.

- Når forholdene er slik blir det fort veldig kaldt om natta, mens når sola kommer på dagen, varmer den fort opp igjen, sier han.

Han legger til at de har sett det samme fenomenet på Drevsjø i Engerdal i Hedmark i dag. Ved 03-tida natt til i dag var det under 10 minusgrader der, mens den i 13-tida i dag var nærmere 10 varmegrader.

Sjekk været her.