Fra bil til bibel

GJØVIK (Dagbladet): «Det er med tårer i øynene, klumpen i halsen og gråten i hjertet jeg på denne måten sier takk for meg i Kolberg Motors AS.» Slik lyder første avsnitt i brevet Turid Formo nylig sendte norske motorjournalister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

30. november hadde hun sin siste dag som sekretær i den fartsfylte bilbransjen.

Kontraster

Vi sitter hos Frelsesarmeen i Bassengvegen på Gjøvik og lurer på hva som driver denne dama. Hun har et strålende humør, kvikke replikker og helt sikkert armeens lengste negler, men også en streng uniform og skrivebord med gullkantet bibel.

- Det er vel for pretensiøst å si det er et kall, men jeg har lenge tenkt på å gjøre noe mer. Jeg gir et år i første omgang. Kanskje greier jeg det ikke? Men jeg stoler på at Gud har plassert meg her, sier den ferske korpslederen.

Hun ler godt, og innrømmer at mange rundt henne ble nokså sjokkert da hun slapp nyheten om livet som ventet på Gjøvik. Byen er helt ny for henne, akkurat som jobben. Men Frelsesarmeen kjenner hun gjennom mange år med frivillig innsats.

Hun har altså valgt å si fra seg en jobb hun var glad i med langt bedre lønn enn hun får nå. Men hun slipper å bo på jobben. Også innen Frelsesarmeen øker kravene til komfort og en smule privatliv.

Julegaver

- Jeg har gått betydelig ned i lønn, men jeg får så mye annet, som ikke kan måles i penger. Følelsen av at det jeg gjør virkelig betyr noe, er mye verd for meg, sier Formo alvorlig, før hun igjen renner over av smil og latter når vi kommer inn på julegaver. Riktignok er julaften først og fremst Jesu fødselsdag for henne, men hun framstår neppe som nøktern og snusfornuftig når pakkene deles ut i kveld. Noen laster er det vel rom for i Frelsesarmeen, som er kjent for stor takhøyde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer